Vágólapra másolva!
Részvényenként 46 dollárért, összesen 1,3 milliárd dollár készpénzért felvásárolja az IBM a Kenexa nevű társaságot. Az ajánlat 42 százalékos prémiumot tartalmaz a Kenexa pénteki záróárához képest.
Vágólapra másolva!

Nagyjából 41 százalékot ugrott piacnyitás előtt a Kenexa, mivel az IBM részvényenként 46 dolláros árfolyamot ajánlott az emberi erőforrás-menedzsment szolgáltatásokat nyújtó vállalatért. A Kenexa menedzsmentje jóváhagyta az ajánlat feltételeit, azt javasolják a részvényeseknek, fogadják el az IBM által kínált összeget.


Az IBM az üzleti és piaci elemzéssel foglalkozó cégekre az IBM az elmúlt öt évben mintegy 16 milliárd dollárt költött. Az újonnan kiszemelt társaság főbb ügyfelei között megtalálható a Starbucks, a General Electric és a Boeing is, mely közel 9 ezer alkalmazottal rendelkezik.


A szoftvergyártó óriások nem tétlenkednek ezen a piacon, hiszen korábban a Kenexa egyik versenytársát, a SuccessFactors-t az SAP vásárolta meg 3,4 milliárd dollárért decemberben. Az Oracle pedig februárban 1,9 milliárd dollárt költött a Taleo nevű cégre.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!