A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMárton Anna
09:00VívásAnna Marton-Katherine Paredes
HUNPusztai Liza
11:15VívásLiza Pusztai-Michela Battiston
HUNSzűcs Luca
11:15VívásMartina Criscio-Luca Szucs
HUNKovács Richárd
12:20ÖkölvívásHarrison Garside-Richard Kovacs
HUNDósa Dániel
13:05VívásDaniel Dosa-Abdelrahman Tolba
HUNMagyarország
20:05VízilabdaMagyarország-Kanada
HUNMagyarország
21:00KézilabdaArgentína-Magyarország
NyílNyíl

Elkapkodták a magyar gabonát külföldön

Vágólapra másolva!
Az év első hét hónapjában 1200 milliárd forint többlet halmozódott fel a külkereskedelmi mérlegben. Az exportot a járműgyártás hajtja, viszont az importban jelentősen megugrott az elektronikai eszközök forgalma. Az élelmiszereknél azonban jól áll Magyarország, a búza és a kukorica kiugró adatokat produkált, valamint zöldségből és gyümölcsből jóval kevesebb érkezett külföldről.
Vágólapra másolva!

Júliusban mérsékelten bővült a külkereskedelmi termékforgalom: az export 5,6, az import 4,8 százalékkal nőtt a bázisidőszakhoz képest. Így az év első hét hónapjában az export 3,3 százalékkal, 13 709 milliárd forintra (46,5 milliárd euró), az import pedig 1,9 százalékkal, 12 508 milliárd forintra (42,4 milliárd euró) nőtt - közölte kedden reggel a Központi Statisztikai Hivatal.

Az év első hét hónapjában 1200 milliárd forint (4,1 milliárd euró) többlet halmozódott fel, amely 47 milliárddal haladja meg az előző év azonos időszakában mért pluszt. Euróban mérve azonban 193 millió euróval kevesebb volt az aktívum, ami a forint egy év alatt bekövetkezett 9,3 százalékos gyengülésével magyarázható.

A KSH elemzése szerint továbbra is élénk a járműgyártáshoz kapcsolódó termékek (közúti jármű, energiafejlesztő gép és berendezés) mindkét irányú forgalma, de a forgalomnövekedéshez hozzájárult a híradás-technikai termékek importja is. A friss adatok szerint a híradás-technikai, hangrögzítő és -lejátszó készülék exportvolumene csaknem negyedével maradt el az egy évvel ezelőtti szinttől. Ezzel szemben e termékkör importvolumene az utóbbi három hónapban 20 százalékot meghaladóan, az időszak egészére közel 5 százalékkal nőtt, amit elsősorban a mobiltelefonok és alkatrészei, valamint a tv-alkatrészek behozatalának alacsony bázishoz viszonyított alakulása okozott.

2012 első hét hónapjában az élelmiszerek, italok, dohánytermékek exportvolumene 7,7 százalékkal nőtt, míg az importé 4,3 százalékkal csökkent a bázisidőszakhoz képest. A kivitelben legnagyobb súlyú gabona és gabonakészítmény exportvolumene csaknem negyedével haladta meg az egy évvel ezelőtti szintet, amelyben meghatározó szerepet játszott a kukorica- és búzakiszállítások kiugró mértékű bővülése. Az állati takarmány kivitelének volumene is dinamikusan nőtt, ezzel szemben jelentősen csökkent az élő állatok exportja. A zöldségfélék és gyümölcsök behozatala bő tíz százalékkal csökkent.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!