Saját részvény vásárlások a Rábánál

Vágólapra másolva!
Saját részvényt vásároltak a Rába tulajdonosai 1,63 millió forint értékben. A vállalatnál azzal indokolták a bennfentes vásárlást, hogy kedvezőbbek lettek a stratégiai kilátások és a cég piaci helyzete. Ezzel szorosan összefügg, hogy tegnap egy 15 millió dollár értékű brazil megrendelést jelentettek be a társaságnál.
Vágólapra másolva!

A vállalat bejelentése szerint 1,63 millió forint értékben fognak a cégben vezető beosztású személyek saját részvényt vásárolni, szeptember után immár második alkalommal. A menedzsment szerint az utóbbi időszakban erősödött a Rába piaci és pénzügyi helyzete, ami a részvények árának emelkedéséhez vezethet. A társaság vezetőinek elméletét alátámaszthatja a tegnap bejelentett 15 millió dollárt meghaladó brazil megrendelés, amit a Marmon-Herringtonnal együttműködésben fognak teljesíteni.

Az első saját részvény vásárlásra még szeptember közepén került sor 670 forintos részvényenkénti árfolyamon, míg tegnap a 2,2 százalékos emelkedés után 840 forinton zártak a papírok, amelyben a forgalom legnagyobb részét a bennfentes személyek vásárlásai tették ki.

Rába (BÉT)

Forrás: [origo]

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről