A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1

Kiskarácsonyt terveznek az emberek

Vágólapra másolva!
Az előző időszakhoz képest csökkent a nagyobb kiadást tervezők aránya egy felmérés szerint, pedig a vizsgált időszakba már a karácsonyi készülődés is beleesik. Azok közül, akik költenének, legtöbben a lakásukat újítanák fel, vagy vásárolnának.
Vágólapra másolva!

Az előző negyedévben még a megkérdezettek 40 százaléka mondta, hogy a következő három hónapban nagyobb beruházást, nagyobb bevásárlást tervez, az aktuális negyedévben már csak 32 százalék mondja ezt, pedig már lehetne tervezni a karácsonyi kiadásokkal - áll a Confidis Hitel Monitor című kutatásában.

A legnagyobb mértékben lakáskorszerűsítésre költene a lakosság (16 százalék), ezt követi a berendezések vásárlása (8 százalék) és a konyhai gépek (6 százalék) beszerzése. Az őszi-téli szezon miatt jelentősen alacsonyabb az utazást tervezők aránya, mint korábban.

A nagyobb vásárlásokat a megelőző időszakban 11, a jelenlegiben 9 százalék akarta hitel felvételével fedezni. A hitelfelvevők aránya nagy az autóvásárlók körében, ahol minden második fogyasztó gondolkodik kölcsönben, míg az LCD- vagy plazmatévét vásárlók harmada akar hitelt felvenni. A lakásvásárlók és -felújítók körülbelül negyede tervez külső tőkét igénybe venni.

A felvenni szándékozott hitel összege átlagosan 800 ezer forint, ez növekedést jelent a megelőző időszakhoz képest. A kisebb (99 ezer forint alatti) kölcsönt felvenni szándékozók aránya 31 százalék, 51 százalék a 100 ezer forint fölött, de egymillió forint alatti hitelt kérők aránya, az efölötti kategóriába 18 százalék tartozik.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!