A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Nagy változásokra figyelmeztet Mr. Gazdaság

Vágólapra másolva!
Egy szűkülő háromszög jelent meg a réz hosszabb távú, heti grafikonján. A nyersanyag a technikai álmos könyvek szerint markánsabb elmozdulást mutathat be hamarosan. Ha az északi irányban lép ki az alakzatból az árfolyam, akkor akár 4,5 dollárig is elszáguldhat a nyersanyag, ha viszont dél felé, akkor pedig 3 dollár alá is benézhet a termék.
Vágólapra másolva!

Jelentős mozgás jöhet a réz piacán. A nyersanyag heti grafikonja szerint egy szűkülő háromszögben mozog a réz kurzusa, melyet már régóta, több mint 1 éve épít.

Ha a háromszög felső szárát töri át a termék, akkor 3,85 dollárnál ütközhet bele az első akadályba az instrumentum, majd később a 4 dolláros szint lehet ellenállás. Hosszabb távon viszont a 2011-es csúcsot jelentő 4,5 dollár fölötti szintek is elérhetők lehetnek, ami akár történelmi csúcs beállítását is jelenthetné.

Az RSI emelkedő trendje inkább a felfelé történő megindulást jelezheti előre.

Mi az RSI?

Az RSI az angol Relative Strenght Index rövidítése, mely az adott instrumentum relatív erejét mutatja. Az indikátor értéke 0 és 100 között ingadozik. Az RSI kiszámolásának módja: 100-(100/(1+E/CS)), ahol az E azoknak a záróáraknak az átlaga, melyek az előző "n" napon emelkedtek, míg a CS azoknak a záróáraknak az összege, amelyek az előző "n" napon csökkentek.

Túladott egy instrumentum akkor, ha 30 alatti az RSI értéke, és túlvett, ha 70 fölött mozog. Vételi vagy eladási jelzést akkor kapunk, ha a túladott vagy a túlvett zónából kilép az indikátor.

Az RSI indikátor esetében gyakran vizsgálják a technikai elemzők, hogy az árfolyammal együtt mozog-e, vagy más utakon jár. Ha az árfolyam új lokális csúcsot ér el, de az indikátor a korábbi lokális csúcstól alacsonyabb szinten ér el csúcsot, akkor divergenciáról beszélünk, ami sokszor trendfordító szokott lenni.


Ha azonban a beszűkülésből inkább a déli irány felé indul meg a réz, akkor a nevezetes mozgóátlagok (50 és a 200 hetes), majd a háromszög alsó szára lehet menedék. Utóbbi 3,47 dollár körül húzódik. Ha roppan a támasz, úgy 3,25 dollárnál látható védőpajzs, ami ha nem tart ki, úgy 3 dollár is veszélybe kerülhet.

Réz heti grafikon (cent)

Forrás: [origo]

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!