A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Villanyégőkön spórol a Siemens

Vágólapra másolva!
A Siemens részvényesei tegnap nagy többséggel megszavazták az Osram világítástechnikai egység leválasztását, sőt, a jövőben több egység is hasonló sorsra juthat. A piac azonban nem túl optimista, mintegy 4 százalékos csökkenéssel indította a kereskedést a részvény.
Vágólapra másolva!

Tőzsdére kerül az Osram

Rábólintottak a Siemens részvényesei az elmúlt években gyengélkedő Osram világítástechnikai részlegének leválasztására. A befektetők minden 10 Siemens részvény után kapnak majd 1 Osram részvényt. A vállalatot a tervek szerint a frankfurti és a müncheni tőzsdére is bevezetnék, amire legkorábban április elején kerülhet sor.

Az anyavállalat tájékoztatása szerint további elemek értékesítésére is sor kerülhet, a megrendelések csökkenése, az emelkedő költségek, illetve a gyengélkedő európai gazdasági környezet következtében. A szóba jöhető elemek között a víz-, levél-, illetve repülőtéri poggyászkezelő rendszerek értékesítése került szóba a Bloomberg információi szerint.

A Siemens várakozásai szerint az Osram leválasztása mintegy 200 millió eurós költséggel járhat, miközben a többek között villanyégők gyártásával foglalkozó leány 2012 negyedik negyedévében 79 millió eurós profitot hozott össze az egy évvel korábbi 111 millióval szemben.

Gyenge tőzsdei teljesítmény

A Simenes éppen tegnap reggel tette közzé negyedik negyedéves gyorsjelentését, melyben éves szinten jelentős, kétszámjegyű növekedésről számolt be a főbb sorokon, ugyanakkor a profit elmaradt az elemzői várakozásoktól. Emiatt a menedzsment továbbra is komoly hangsúlyt fektet a költségek csökkentésére, hogy az éves 4,5-5 milliárd eurós profitot elérhesse a vállalat. Az árbevétel nagyjából a 2012-es szinten lehet a 2013-as pénzügyi évben, ami 78,3 milliárd eurót jelent.

A piacon azonban egyelőre nem díjazzák az Osram leválasztásának hírét, a részvény 4 százalékos csökkenésével a leggyengébben teljesítő DAX komponensnek számít nem sokkal nyitást követően. A papír tőzsdei szereplése 2012-ben sem volt túl sikeres, ugyanis a DAX közel 30 százalékos emelkedésének csupán harmadát hozta össze a Siemens.

Forrás: [origo]

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!