Újabb gigaüzletet kötött a Boeing

Vágólapra másolva!
Újabb jelentős méretű megrendelést kapott a Boeing, ezúttal az Aviation Capital Group rendelt 60 darab repülőgépet 6 milliárd dollár értékben listaár szerint a vállalattól. Az új MAX típusú gépekkel az ACG a legmodernebb típussal tudja bővíteni gépparkját, ami vonzóbbá teheti az ügyfelek szemében. A Boeing részvényei 1,8 százalékos pluszban készülnek nyitni a hír hallatán New-Yorkban.  
Vágólapra másolva!

Óriási méretű, listaár szerinti 6 milliárd dolláros megrendelést kapott a Boeing az Aviation Capital Grouptól, melynek keretében 60 darab 737 MAX típusú repülőgépet fognak legyártani a légiipari lízingekkel és bérbeadásokkal foglalkozó vállalatnak. Denis Kalscheur, az ACG elnöke szerint a megrendelés az egyik legfőbb lépés abba az irányba, hogy modern, költséghatékony és megbízható repülőgépekkel lássák el ügyfeleiket.

A megrendelt MAX típusú gépek az egyik legüzemanyag-takarékosabb és legmegbízhatóbb repülőgépnek számítanak, és 8 százalékkal alacsonyabb az egy utasra jutó működési költségük a legközelebbi versenytársukhoz képest. Ezen túl átlagosan 13 százalékkal kevesebb üzemanyagot használnak fel versenytársaikhoz képest. Ezt bizonyíthatja az irántuk mutatkozó nagyobb kereslet is, a légiipari társaságok együtt már összesen 1029 ilyen típusú gépet rendeltek meg az elmúlt kicsivel több, mint egy év alatt.

Az ügylet mérete megegyezik a Gol barzil fapados légiipari cégtől kapott szintén 6 milliárd dolláros megrendeléssel, ami akkor rekordnak számított a Boeingnél. Mivel ez most listaárnak tekinthető, a megrendelés valódi értéke ennél kissé alacsonyabb lehet az adott kedvezmények miatt. A hírre kedvezően reagáltak az óriáscég részvényei, melyek 1,8 százalékos pluszban készülnek nyitni a New-York-i tőzsdén.

Boeing árfolyama (NYSE)

Forrás: [origo]

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről