A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Jó formában a Swatch

Vágólapra másolva!
5 és 10 százalék közötti növekedést vár a Swatch vezérigazgatója a svájci órák értékesítésében 2013-ra vonatkozóan. Ezen kívül a társaság 14 százalékkal nagyobb bevételbővülést prognosztizál az idei évre, mint amit 2012-ben produkált. Januárban jelentette be a cég, hogy megvásárolja a Harry Winston gyémántóra és ékszergyártással foglalkozó üzletágát, amitől 1 milliárd svájci frankos bevételre számítanak, ezzel tovább bővítve termékportfolióját.
Vágólapra másolva!

Bizakodó a Swatch

A világ legnagyobb óraértékesítőjének számító Swatch Group az idei évre vonatkozólag 5-10 százalékos növekedést vár a svájci órák értékesítésében, megerősítve korábbi előrejelzését. A januári és februári adatok azt mutatják, hogy minden a vártnak megfelelően alakul - mondta el Nick Hayek a társaság vezérigazgatója, aki még hozzátette, hogy a legnagyobb növekedési potenciál az alsó- és közép kategóriás szegmensben várható.

Habár konkrét számokkal nem szolgált a vezérigazgató az év első két hónapjára vonatkozólag, de azt elmondta, hogy várakozásaik szerint a társaság 9 milliárd svájci frankos árbevételt érhet el az idei évben, ami 14 százalékkal haladná meg az egy évvel korábbi szintet. A Bloomberg konszenzus szerint az elemzők ettől némileg pesszimistábbak voltak.

Forrás: [origo]

A Swatch növekedését segíti széles termékportfoliója is, hiszen abban megtalálhatóak az olcsóbb színes, műanyag karóráktól kezdve az ultra-drága presztízsmárkák is, mint a Breguet és a Blancpain. Emellett a Swatchhoz tartoznak az olyan jól ismert márkák is, mint az Omega, a Tissot vagy a Longines.

A vezérigazgató azt is elmondta, hogy a kínai értékesítéseik gyengébben alakulnak a globális gazdasággal kapcsolatos bizonytalanságok miatt, valamint azért mert a kínai vevők inkább európai útjaik során vásárolják az órákat. Ugyanakkor hozzátette, hogy továbbra is bizakodó a világ legnépesebb országával és második legnagyobb gazdaságával kapcsolatban.

A Swatch pénzügyi igazgatója Thierry Kenel arról számolt be, hogy a cég nemrég ruházott be egy új sanghaji luxus üzlethelyiségbe, ezzel is erősítve pozícióját Kínában, ahonnan teljes bevételének 37,5 százaléka származott a múlt évben.

Sokat várnak az új akvizíciótól is

Hayek nyilatkozata arra utal, hogy a cégnek jobban megy versenytársainál, hiszen a Compagnie Financiere Richemont SA és a Tiffany & Co. is lassuló teljesítményt mutatott az elmúlt hónapokban. Többek között a Cartier márkáról ismert Richemont gyengülő árbevétel növekedésről számolt be januárra vonatkozólag, míg a Tiffany a várakozásokat alulmúló bevételi adatokat tett közzé.

Hayek elmondta, hogy a kanadai Harry Winston gyémántóra és ékszergyártással foglalkozó üzletágának megvásárlása még mindig a szabályozói jóváhagyásra vár. A Swatch még januárban jelentette be, hogy 1 milliárd dollárért megvásárolja az eladó gyémántékszer-készítő üzletágát, méghozzá olyan konstrukcióban, hogy 750 millió dollárt fizet készpénzben, és átvállalja a Harry Winston 250 millió dolláros adósságállományát is. Továbbá megismételte, hogy körülbelül 1 milliárd frankos bevételt és 25 százalékos nettó profit margint vár az új üzletágtól.

A Swatch árfolyama (Zürich)

Forrás: [origo]

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!