A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton
HUNMuhari Eszter
20:40VívásEszter Muhari-Nelli Differt
HUNMagyarország
21:44ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNPóta Georgina
22:15AsztaliteniszGeorgina Pota-Xiaona Shan
NyílNyíl

Nem kér a Siemens a napenergia bizniszből

Vágólapra másolva!
Feladta a harcot a Siemens a napenergia-piacon, ugyanis miután nem talált vevőt egységére, végül bezárja azt, jelentette ki a cég. A Siemens így akár 1 milliárd dolláros veszteséget is összehozhat a napenergia bizniszen, ami még mindig jobb, mintha évekig folytatnák, a véleményük szerint is reménytelen harcot. A befektetők is vélhetően erre gondoltak, hiszen a sikertelen eladási kísérlet ellenére sem csökkent ma az árfolyam.
Vágólapra másolva!

Kivonul a napenergia bizniszből a Siemens, miután nem talált vevőt az iparágban tevékenykedő egységére, írja a Financial Times. A német vállalat még tavaly októberben jelentette be, hogy nem jöttek be számításai az iparággal kapcsolatban, főleg a vártnál alacsonyabb növekedés, és erős árverseny miatt. Úgy tűnik tehát, hogy nem volt jó üzlet az Izraeli Solel Solar megvásárlása 2009-ben, amiért 418 millió dollárt kellett fizetnie a német vállalatnak.

Összességében idáig 850 milliós veszteséget szenvedett a Siemens, de 2013 végére akár az 1 milliárd eurós mínusz is összejöhet, mivel az egység bezárása több 10 milliós költséget ró majd a vállalatra. Az alkalmazottaknak már eddig is közel felét bocsátották el, a többiek pedig folyamatosan távoznak majd, mivel a meglévő projekteket még befejezi a cég, legkésőbb 2014-ig.

A Siemens ezzel beáll a "napenergián nagyot bukó német cégek" táborába, aminek éllovasa a Bosch, 2,4 milliárd eurós eddigi veszteségével. A befektetők vélhetően pozitívan fogadták a Siemens bejelentését, megkímélve ezzel magát és a részvényeseket a további veszteségektől.

A Siemens árfolyama (Xetra)

Forrás: Origo

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!