A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton
HUNMuhari Eszter
20:40VívásEszter Muhari-Nelli Differt
HUNMagyarország
21:44ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNPóta Georgina
22:15AsztaliteniszGeorgina Pota-Xiaona Shan
NyílNyíl

Lehet majd cigarettát kapni a nagy üzletekben

Vágólapra másolva!
Sok trafikos nem tudott és nem is akart ellenállni a multik és a hazai láncok csábításának, így náluk nyitja meg a dohányboltját - írja a Világgazdaság.
Vágólapra másolva!

A lap szerint az engedélyezési folyamat még nem zárult le, de az adóhivatal mintegy ötezer trafikra már rábólintott, így néhány kivételével az összes nyertes pályázó belevághat a 20 évre szóló koncessziós üzletbe.

A Mol magyarországi 360 benzinkútja közül 25 töltőállomás üzemeltető partnere nyert el koncessziót. A közeljövőben várhatóan több mint 50 helyen nyílik nemzeti dohánybolt a Mol töltőállomásokon - közölte a cég a Világgazdasággal. Erre egyébként lehetett számítani, az Origo május elején számolt be róla, hogy a nagyobb benzinkutak elkezdtek versenyezni a nyertes trafikosokért, és hirdetésekben próbálták magukhoz csalogatni őket.

A CBA eddigi 3300 értékesítési helye a pályázati eredmények ismeretében lecsökkent 278-ra, de több vállalkozót sikerült a boltok vonzáskörzetébe csalogatnia. A Coop boltjaiban július 1-jén 310 Nemzeti Dohánybolt fog megnyitni, és a Tesco is sikeres tárgyalásokon van túl: 217 egysége közül 92-ben nyílik trafik. Három eset lehetséges: a parkolóban különálló pavilonban, bérbe adott üzletsoron, vagy a Tesco Expresszből leválasztott helyiségben. Az Auchan is abban reménykedik, hogy előbb-utóbb mind a 19 áruházában lesz dohánybolt.

Jelentős szereplő lesz a Continental Zrt. is, hiszen a cégcsoport munkatársai, a velük együttműködő partnerek, illetve a céggel kapcsolatban állók több száz trafikot birtokolnak.

A Magyar Dohány Kiskereskedők Egyesülete tagjainak túlnyomó többsége, mintegy 1400 fő adott be pályázatot, közülük 499-en szereztek koncessziós jogot, ők összesen 1065 koncessziós szerződést köthettek.

A piac főszereplőit - BAT, Continental, Imperial, Róna és a Universal Leaf - tömörítő Dohányipari Befektetők Magyarországi Szövetsége szerint a 10 százalékos árrés dobozonként várhatóan 130 forintos áremelkedést eredményezhet, amely rövid idő alatt a legális piac összeomlásához és a feketepiac felélénküléséhez vezethet - ismerteti a lap.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!