Német kábelóriásnak udvarol a Vodafone

Vágólapra másolva!
Újra megkörnyékezte felvásárlási szándékával Németország legnagyobb kábelszolgáltatóját a Vodafone. A brit társaság hónapok óta szeretné bekebelezni a Kabel Deutschlandot, és az elmúlt napokban nem hivatalos felvásárlási ajánlatot tett a német cégre. A Vodafone-nak életbe vágó lehet a különböző terjeszkedések megvalósítása, mivel az európai recesszió komoly problémákat okoz a társaságnak. Ennek érdekében Németországban már megerősítették pozíciójukat a Deutsche Telekom segítségével.
Vágólapra másolva!

Nem hivatalos felvásárlási ajánlatot tett a brit Vodafone Németország legnagyobb kábelszolgáltatójára, a Kabel Deutschlandra (KD). A hivatalos tárgyalások még nem kezdődtek el a felek között, mivel a német társaság egyelőre kevesli a Vodafone által kínált összeget. Ahhoz, hogy a KD képviselői tárgyalóasztalhoz üljenek, a brit telekomcégnek emelni kéne az összegen - írja a Bloomberg, az ügyhöz közel álló forrásokra hivatkozva.

A Vodafone ma reggel hivatalosan is megerősítette az ajánlattételt, mivel hónapok óta szeretné megszerezni a Kabel Deutschlandot. Eddig viszont még nem történt előrelépés az ügyben a Vodafone által kínált alacsony összeg miatt. Az érdeklődő legutolóbb néhány hónapja tervezett hivatalos ajánlatot adni a 6,62 milliárd eurót érő német cégre, de az üzlet részleteinek kiszivárgása miatt egy időre elállt ettől.

A Kabel Deutschland 8 millió német háztartásnak nyújt kábel-tv, internet és mobil szolgáltatást. A Vodafone pedig ezeken a területeken szeretne erősíteni, ezért kívánja felvásárolni a vállalatot. A bekebelezéssel a Vodafone meg tudná védeni piaci részesedését az arra folyamatosan ácsingózó versenytársaktól, és az óriási német piacon hajthatna végre terjeszkedést. Ennek érdekében a brit cég már megegyezett a Deutsche Telekommal a múlt hónapban, hogy a Vodafone elérheti és használhatja a DT vezetékes hálózatát Németországban. Az ügylet után a Vodafone több millió német háztartásnak kínálhat fizetős tv-szolgáltatást rendkívül gyors adatátvitel mellett.

A Vodafone-nak nagy szüksége van a terjeszkedésekre, az európai recesszió ugyanis komoly problémákat okoz a cégnek. A vállalat árbevétele folyamatosan csökken nagy részben a régió gyengélkedése miatt, és gyakorlatilag az amerikai mobilegysége, a Verizon Wireless az egyetlen növekedési forrása. Az amerikai egységet viszont annak többségi tulajdonosa, a Verizon Communications régóta, nagy erőkkel szeretné felvásárolni, ám a Vodafone egyelőre még nem "adta be a derekát".

Forrás: Origo

Egyes elemzők viszont megkérdőjelezik, hogy a Vodafone-nak egyáltalán szüksége van-e még a Kabel Deutschlandra a Deutsche Telekommal kötött üzlet után. A Vodafone ugyanis már nagy részben elérhette célját, és rendkívül előnyös pozíciót épített ki magának Németországnak az ottani legnagyobb telekomszolgáltató segítségével.

A híreket mindenesetre nem fogadhatták jól a befektetők, a Vodafone részvényei ugyanis közel 5 százalékos mínuszban mozognak.

Vodafone (London)

Forrás: Origo

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről