A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Véget ért az arany felpattanása?

Vágólapra másolva!
Fontos technikai ellenálláshoz kúszott fel az arany árfolyama az elmúlt hetek során, miután 1200 dollár alatti szinteken is megfordult. A nemesfém grafikonján ugyan vannak pozitív jelzések, de továbbra is a csökkenő trend van életben.
Vágólapra másolva!

Ez még mindig csökkenő trend

Továbbra is eső trendben mozog az arany árfolyama a napi és a heti grafikon szerint is. A nemesfém április óta egy szélesebb sávban halad a déli irány felé, ráadásul a csökkenő csúcsok és a csökkenő mélypontok sorozata sem szakadt még meg.

Az arany az 1200 dollár alatti szintek elérése után egy nagyobb felszökkenést tudott bemutatni, egészen az 1300 dollár körüli magasságokig vitte a lendület, itt viszont egy ellenállásba ütközött az árfolyam.

Amennyiben a csökkenő trend marad a domináns, akkor a jelenlegi magasságokból esésnek kellene bekövetkeznie. Itt húzódik ugyanis a csökkenő sáv felső szára, illetve az 1300 dolláros szint is, ami lélektani akadályként tornyosul az árfolyam fölé.

Ha jön az esés, akkor viszont újabb lokális mélypontokkal is találkozhatunk a következő hetekben.

Az MACD és az RSI indikátor viszont megkérdőjelezi a további esést, hiszen előbbi vételi szignált jelez július első fele óta, míg az RSI emelkedő pályán mozog. Igaz, utóbbi 50 alatti értéke még mindig a negatív trendet erősíti.

Arany napi grafikon

forrás: Investor.hu

A heti grafikon sincs még itt a fordulat

A hosszabb időtávú, heti grafikonon továbbra is a csökkenő trend van életben, bár nagyon gyorsnak tűnik az esés üteme, így akár pihenő is jöhet a mélyrepülésben ezen grafikon szerint.

Ha mégsem törik a trend, akkor a korábbi mélypont eleste után akár 1100 dollár is bezuhanhat a nemesfém. Itt húzódnak olyan szintek, melyek megállíthatják az esést.

Az indikátorok felemás jelzést mutatnak, hiszen az MACD még mindig eladást mutat, eközben az RSI próbál kimászni a túladott zónából, amit vételi jelzésnek szoktak tekinteni.

Arany heti grafikon

forrás: Investor.hu

Ahhoz hogy ténylegesen trendfordulóról beszéljünk az arany esetében, egyrészt törnie kellene a csökkenő trendvonalnak, valamint emelkedő mélypontoknak és csúcspontoknak kellene megjelenniük a grafikonon. Egyelőre azonban erről még nem lehet beszélni, így emiatt nagyobb az esélye az esésnek.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!