Búcsút inthet 2013 befektetési sztorijának az alapító

Vágólapra másolva!
Hiába triplázott idén a Best Buy árfolyama, nagytulajdonosa mégis úgy döntött, hogy csökkenti pozícióját az elektronikai eszközöket gyártó kiskereskedelmi cégben. Bár Richard Schulze azzal indokolta lépését, hogy szeretné diverzifikálni befektetéseit, vélhetően annak is komoly szerepe volt, hogy nem tudta véghez vinni eredeti tervét, azaz felvásárolni a Best Buyt.
Vágólapra másolva!

Az elektronikai eszközöket árusító Best Buy alapítója és egyben legnagyobb tulajdonosa, Richard Schulze a mai nap során közölte a céggel, hogy bizonytalan nagyságú részesedést kíván eladni pakkjából. Indokként annyit hozott fel, hogy diverzifikálni szeretné befektetéseit, azaz szeretné megosztani a kockázatot több eszköz között, továbbá szeretné növelni készpénzben lévő megtakarítását.

Forrás: Origo

Schulze jelenleg mintegy 21 százalékos részesedéssel rendelkezik a Best Buyban. A tervek szerint ebből október elseje és 2014 márciusa között adna el. Döntésében vélhetően komoly szerepe volt annak, hogy nem sikerült véghez vinnie eredeti tervét. Többször is kudarcba fulladt a Best Buy felvásárlása, ugyanis egyszer sem sikerült megszereznie a tranzakcióhoz szükséges tőkét.

Az alapító egyébként korábban a Best Buy elnöke volt, pozíciójáról még tavaly júniusban mondott le. Helyét Hubert Joly vett át, aki sikeresen stabilizálta a Best Buy működését. Az új elnök sikeresen ismerte fel, hogy a társaság számára a kiút az online szegmensre való nagyobb fókuszálás lehet. Joly-nak sikerült növelnie az értékesítéseket, fejleszteni tudta az online szegmensben való jelenlétüket, és nagyobb üzletek bezárása után a kisebb outletek számának növelését kezdte el.

A nagytulajdonos hírre közel 2 százalékos mínusszal reagált a Best Buy a mai kereskedés során. Ennek ellenére idén igen impozáns teljesítményt mutathat fel a részvény, ugyanis árfolyam az év eleje óta már több mint triplázódott. Mindebben nagy szerepe volt az új stratégiának, az ebben rejlő potenciálra már tavaly decemberben felhívtuk a figyelmet az Investor.hu hasábjain. Ezzel a második legjobb teljesítményt mondhatja magáénak az S&P500 komponensei közül, csupán a Netflixnek sikerült ennél lenyűgözőbb teljesítménnyel előállnia.

A Best Buy árfolyama (NYSE)

Forrás: Origo

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!