A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNKoch Máté
12:25VívásMate Tamas Koch-Grabiel Lugo
HUNPupp Réka
12:25CselgáncsReka Pupp-Sosorbaram Lkhagvasuren
HUNAndrásfi Tibor
12:50VívásRuben Limardo-Tibor Andrasfi
HUNFucsovics Márton
13:30TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNSiklósi Gergely
13:40VívásJakub Jurka-Gergely Siklosi
HUNPásztor Flóra
14:05VívásYun-Jia Zhang-Flora Pasztor
HUNMarozsán Fábián
15:00TeniszFabian Marozsan-Ugo Humbert
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásGrainne Walsh-Ana Hamori
NyílNyíl

Több százezres kedvezmények az európai autóvásárlásoknál

Vágólapra másolva!
Hiába áll meg az európai autópiac mélyrepülése, a Ford szerint az eladási árak továbbra is nyomás alatt lehetnek, mivel a gyártók számára szinte muszáj a kedvezményes vételárat kínáló ösztönzők használata. Bár az utóbbi napokban kedvező makroadatok érkeztek az eurozónából, a fogyasztók még sokáig érezhetik a válság hatásait, így fogyasztási hajlandóság az autópiacon alacsony maradhat.
Vágólapra másolva!

Bár az európai autópiac zsugorodása lassan megáll, és az autóeladások száma stabilizálódik egy viszonylag alacsony szinten, a gyártók mégsem lélegezhetnek fel, véli Roelant de Waard, a Ford egyik felsővezetője. De Waard szerint ugyanis az átlagos eladási árak továbbra is csökkenni fognak, ami az árbevételt nyomás alatt tarthatja.

Ahhoz ugyanis, hogy a gazdaság kilátásaival kapcsolatban továbbra sem optimista lakosságot fogyasztásra bírják az autógyártók, ahhoz különféle ösztönzőket építenek be a vásárlási folyamatba, amik viszont a profitokat nyomják össze. Ahogyan a Reuters elemzése is rámutat, Európa öt legnagyobb piacát vizsgálva autónként átlagosan 2518 eurós kedvezményt biztosítanak a gyártók, ami 17 százalékkal magasabb a tavalyi értéknél. (Forintban kifejezve ez több mint 750 ezer forint minden egyes vásárlásnál.)

A legnagyobb probléma a vezető szerint a túlzott kapacitásban rejlik, az elmúlt években látott drasztikus keresletcsökkenés ugyanis Európa-szerte gyártási feleslegeket eredményezett. Míg korábban 16 millió autót is sikerült 12 hónap alatt eladni, addig ez elmúlt hónapokban már csak 10-11 milliós éves szintű eladásról beszélhetünk, holott a gyárak 18 milliót is képesek lennének előállítani.

Forrás: Investor.hu

Nem is csoda, hogy a Ford egy belgiumi és két Egyesült-királyságbeli gyárától is megválik, miután várható 1,8 milliárd dolláros veszteséget ér el idén is a kontinensen.

A Ford árfolyama (NYSE)

Forrás: Investor.hu

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!