A pékség, a patika és a fogadóiroda a legnépszerűbb vállalkozás Szerbiában

túltelített a pékségek piaca, konszolidáció, illusztráció
Vágólapra másolva!
Ha valaki gyorsan meg akar gazdagodni Szerbiában, akkor manapság pékséget, gyógyszertárat vagy fogadóirodát nyit.
Vágólapra másolva!

Az egyik legnagyobb példányszámú szerbiai újság szerint azért népszerűek ezek a vállalkozási ágak, mert a szerbiai tapasztalatok azt mutatják, hogy viszonylag kis kezdőtőkével is gyorsan nagy haszonra lehet szert tenni e három területen.

Legalábbis ezt állítják azok, akiknek bejött ez a vállalkozási forma. A lap közéjük sorolja például azokat a kényszervállalkozókat is, akik a nyugdíjkorhatár elérése előtt váltak munkanélkülivé, majd vágtak bele újsütetű pékként, gyógyszer-kiskereskedőként vagy fogadóiroda-tulajdonosként ezekbe a vállalkozásokba.

A szerb cégbíróság (APR) adatai alapján akár már az is megállapítható, hogy Szerbia hamarosan talán a pékek, a gyógyszerészek és a bukmékerek országává válik, ha az utóbbi egy évben tapasztalt ütemben nő ezeknek a vállalkozásoknak a száma a 7,3 milliós lélekszámú országban.

Az összesítések szerint ugyanis egy év alatt 4500-zal emelkedett a bejegyzett vállalkozások száma Szerbiában, ahol jelentősen nőtt a fodrász- és kozmetikai szalonok, valamint az éttermek száma is.

Nem hivatalos adatok szerint az országban jelenleg 7 ezer pékség, 3 ezer patika, valamint összesen 2700 legális és illegális fogadóiroda működik. Emellett egyre több drogériában árusítanak gyógyszereket.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről