OTP-s papírokat zsákolt az alelnök

Vágólapra másolva!
Nagy tételben vásárolt tegnap OPUS kötvényeket az OTP igazgatóságának alelnöke, dr. Pongrácz Antal. Összesen 2180 darabot szerzett meg a vezető 65,5 százalékos árfolyamon az 1000 eurós névértékkel bíró kötvényekből, vagyis 423 millió forintot költött az értékpapírokra. 
Vágólapra másolva!

Az igazgatóság alelnöke napokkal ezelőtt közel 900 millió forint értékben adott el OTP részvényeket, miután májusban és júniusban már 485 millió forint értékű eladást bonyolított le. Ezeknek köszönhetően mostanra minimális szintre csökkent az OTP részvények felé való kitettsége a vezetőnek, a korábbi 240 ezer darabos állomány ugyanis mindössze 14,4 ezresre apadt.

Az OTP-s papírokkal viszont nem szakított Pongrácz Antal, hiszen jelentős mértékben vásárolt OPUS kötvényeket, ahogy azt korábban számos más vezető beosztású személy is megtette már az OTP-nél.

Forrás: Investor.hu

Az OPUS vonzalmát a kellően magas eurós hozama jelenti. Az 5 százalék feletti hozam nem rossz, de ha azt is figyelembe vesszük, hogy egy 2016-os visszahívás esetén 20 százalék feletti hozam adódik, akkor kifejezetten vonzónak mondhatók a papírok.

Forrás: Bloomberg, Investor.hu

Mi az az Opus-kötvény?

Az Opus egy speciális, meghatározott feltételek mellett OTP-részvényekre átváltható, euróban kibocsátott kötvény. 2006-ban a FÁK térsége felé terjeszkedett az OTP, az orosz Invesztszberbank-csoport 96,4 százalékos részvénycsomagjának 373 millió eurós, illetve a Raiffeisen Bank Ukraine 100 százalékos pakettjének 650 millió eurós vételárának előteremtéséhez azonban jelentős külső forrásokra volt szüksége. A bank ezen igényét elégítette ki részben az Opus-kötvények közvetett módon történő kibocsátásával.

2006. októberében 31-én külföldi intézményi befektetők 514,3 millió euró értékben jegyeztek le az Opus Securities S.A. által zárt körben kibocsátott kötvényeket. Az Opus az így befolyt összeget 14,5 millió darab OTP-törzsrészvény megvásárlására költötte, mely papírok az esetleges kötvényátváltás fedezetének is tekinthetők.

A kötvények 2011. október. 31. és 2016. október 17. között az OTP Bank Nyrt. törzsrészvényeire átválthatók, kamatuk 2016-ig évi fix 3,96 százalék, azt követően pedig a három hónapos európai irányadó bankközi hitelkamatláb, azaz az Euribor plusz 3 százalékpont. 2016. október 31-t

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről