Vágólapra másolva!
Nincs nagy mozgás az európai tőzsdéken nyitás után, a részvényindexek minimális pluszban kezdték a kereskedést. A befektetők vélhetően a fontos eseményekre várhatnak, ma kezdődik a G20-as csúcstalálkozó, valamint az EKB és a Bank of England is kamatdöntő ülést tart. Itthon a BUX szintén minimálisat tudott erősödni, amit a Mol kivételével az összes blue-chip támogat.Olvassa el reggeli ázsiai és amerikai piaci összefoglalónkat is: Vették a részvényeket Amerikában
Vágólapra másolva!

Megugrott az Egis

Minimális pluszban kezdte a napot a magyar piac, a BUX 0,2 százalékot tudott erősödni nyitás után. Ezzel a középmezőnyben foglal helyet a hazai részvényindex a régiós társaival zajló versenyben. A lengyel piacot újra ütni kezdték a tervezett nyugdíjreform miatt, és a WIG 20 már 1,4 százalékot zuhant.

Forrás: Origo

A hazai főbb papírok szinte kivétel nélkül drágulnak, az egyik legjobban ismét a Richter teljesít 0,5 százalékos emelkedésével. A Richter az elmúlt napokban is jobban teljesített társainál, amit vélhetően annak köszönhet, hogy novembertől nagy valószínűséggel visszakerülhetnek a papírok az MSCI indexekbe, ami újra rájuk irányította a befektetők figyelmét.

Az OTP és a Magyar Telekom korrigálni kezdte az elmúlt napok esését, mindkettő 0,3 százalékos pluszt szedett össze. A Mol viszont kissé lemaradt társaitól, és tegnapi záróértékénl stagnál. Az Egis messze kiemelkedik társai közül 1,2 százalékos emelkedésével.

Forrás: Origo

A forint nem mutat jelentősebb elmozdulást eddig, a tegnap látott 301,3-as szint környékén mozog az euróval szembeni árfolyama. A dollár/forint jegyzése 229-nél, a svájci franké 243,5-nél található.

EURHUF árfolyama

Forrás: Origo

Korrigál az Easyjet

Az amerikai tőzsdék tegnapi remek teljesítménye után óvatos emelkedés kezdődött az európai piacokon, a főbb részvényindexek kisebb pluszt szedtek össze. Nagy mozgások viszont egyelőre nincsenek a börzéken, mivel fontos eseményekre és makroadatokra várhatnak a befektetők.

A mai nap egyik legfontosabb eseménye a G20-as kétnapocs csúcstalálkozó megkezdése lesz, ahol a világ vezető politikusai többek között a gazdaság alakulásáról, és a szíriai konfliktusról fognak tárgyalni. Ezen túl a Bank of England, és a EKB is kamatdöntő ülést tart, melyre kiemelt figyelem hárulhat.

A fontosabb európai makroadatok közül a német gyáripari megrendelések júliusi változása fog napvilágot látni, míg Amerikából a heti friss munkanélküli segélykérelmek száma és az ADP foglalkoztatottsági adatai, az iparcikkek rendelésállománya, és az ISM szolgáltatószektorbeli beszerzési menedzserindex kerül publikálásra.

Forrás: Origo

5,6 milliárd dolláros megrendelést nyert az EADS, miután a Delta Air Lines 40 Airbus vásárolt a francia társaságtól. A hírekre tegnap 0,7 százalékot erősödtek a részvények, és ma folytatják útjukat felfelé, 0,2 százalékos pluszban találhatóak.

Korrigálni kezdte tegnapi nagyobb zuhanását az Easyjet, miután a cég közölte, 4 százalékkal nőtt a forgalma egy év alatt augusztusban, míg gépeinek kihasználtsága 91,7 százalékról 92,8 százalékra javult. A hírre 2,6 százalékot erősödtek a papírok.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!