A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Egy kosár kecskerákot fogott a NAV

Vágólapra másolva!
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőrei 72 élő kecskerákot találtak egy mikrobuszban Nagylak térségében. A 3,6 millió forint eszmei értékű állatszállítmányt lefoglalták, a jármű vezetője ellen büntetőeljárást indítottak.
Vágólapra másolva!

A pénzügyőrök közúti ellenőrzés alkalmával állították meg a belga rendszámú mikrobuszt, amelyben hét ember utazott - közölte a NAV. Az ellenőrzést végzők kérdésére minden utas úgy nyilatkozott, hogy jövedéki terméket nem visz magukkal. A gépjármű és a csomagok tüzetesebb átvizsgálása során jövedéki termék valóban nem került elő, azonban a mikrobusz utasterében, egy kartondobozba rejtve összesen 72 élő kecskerákra bukkantak a pénzügyőrök.

A kecskerák (Astacus leptodactylus) a felsőbbrendű rákok (Malacostraca) osztályának a tízlábú rákok (Decapoda) rendjéhez, ezen belül az Astacidae családjához tartozó faj. Így néz ki, a 72 rákról pedig a NAV Facebook-oldalára tettek fel egy fotót.

Az előkerült állatok magyarországi viszonylatban védettek, ezért azok szállításához az illetékes természetvédelmi hatóság engedélye szükséges. A jármű román sofőrje a védett állatokra vonatkozó engedéllyel nem rendelkezett, ezért a pénzügyőrök a 3,6 millió forint eszmei értékű állatszállítmányt lefoglalták, a férfi ellen természetkárosítás bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt eljárás indult.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!