A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMárton Anna
09:00VívásAnna Marton-Katherine Paredes
HUNPusztai Liza
11:15VívásLiza Pusztai-Michela Battiston
HUNSzűcs Luca
11:15VívásMartina Criscio-Luca Szucs
HUNKovács Richárd
12:20ÖkölvívásHarrison Garside-Richard Kovacs
HUNDósa Dániel
13:05VívásDaniel Dosa-Abdelrahman Tolba
HUNMagyarország
20:05VízilabdaMagyarország-Kanada
HUNMagyarország
21:00KézilabdaArgentína-Magyarország
NyílNyíl

Videojátékot mindenkinek!

Vágólapra másolva!
Vészesen közeledik a karácsony, ráadásul Amerikában két hét múlva már hálaadás is lesz, úgyhogy kezdődik a vásárlási szezon. Sok iparág örülhet ennek, különösképpen a videójáték-biznisz pöröghet be nagyon.
Vágólapra másolva!

Persze azt nem feltételezzük, hogy a háztartások döntő többségénél valamiféle videojáték (is) kerül majd a fa alá, ám még a Gartner elemzése szerint is 93 milliárd dolláros lehet 2013-ban a teljes videojáték iparág nagysága, ami igen csak nagy növekedés a tavalyi 79 milliárd dollárhoz képest. Itt is vannak nagy nyertesek, egyrészt konzolgyártói oldalról:

  • Microsoft (XBOX)
  • Sony (Play Station)
  • Nintendo (Wii)

Másrészt a játékfejlesztők oldaláról:

  • Activision
  • Electronic Arts
  • Take-Two Interactive
  • Zynga

Ezen belül is a mobiljátékok piaca emelkedhet, de nagyon. 2013-ról 2015-re ugyanis 13,2 milliárdról 22 milliárdra emelkedik majd a piac nagysága, elsősorban a tableteknek köszönhetően, melyek eladási adatai pár éven belül egyértelműen jobbak lesznek, mint a hagyományos számítógépeké.

Összességében tehát hiába gondolják azt sokan, hogy a videojátékok nagy szárnyalásának vége, a piac egyre nagyobb méreteket ölt, ráadásul a táblagépek és okostelefonok elterjedése miatt újabb katalizátor található meg a sztoriban. Nem is csoda, hogy a nagy játékfejlesztők árfolyama 2013-ban valóssággal szárnyalt. Míg az S&P 500 25 százalékot emelkedett, addig a főbb fejlesztők 50-70 százalékos árfolyamemelkedésen vannak túl. Érdemes lehet figyelni ezeket a cégeket.

Forrás: Bloomberg, Investor.hu

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!