A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMárton Anna
09:00VívásAnna Marton-Katherine Paredes
HUNPusztai Liza
11:15VívásLiza Pusztai-Michela Battiston
HUNSzűcs Luca
11:15VívásMartina Criscio-Luca Szucs
HUNKovács Richárd
12:20ÖkölvívásHarrison Garside-Richard Kovacs
HUNDósa Dániel
13:05VívásDaniel Dosa-Abdelrahman Tolba
HUNMagyarország
20:05VízilabdaMagyarország-Kanada
HUNMagyarország
21:00KézilabdaArgentína-Magyarország
NyílNyíl

Aranyvasárnap halvasárnap lesz Debrecenben

Vágólapra másolva!
Nyolcadik alkalommal rendezik meg ezt a fesztivált a hajdú-bihar megyeszékhelyen, tájékoztatott Pajna Zoltán fideszes alpolgármester. A cél részben jótékony, részben a lakosság buzdítása arra, hogy fogyasszon többet az igazán egészséges halételekből.
Vágólapra másolva!

Az alpolgármester elmondta még, hogy a Hortobágyi Halgazdaság Zrt. a legnagyobb, mintegy 50 kilogrammos halat felajánlotta a rászorulóknak: az óriáshalból készült ételt a debreceni hajléktalanok között osztják szét. Lupsán Róbert, a halgazdaság vezérigazgatója örvendetesnek nevezte, hogy ha lassan is, de növekszik hazánkban a halfogyasztás, bár az évenkénti 4 kilogrammos fogyasztás még mindig töredéke az európai uniós átlagnak, amely 22 kilogramm évente. A hvg.hu a múlt héten publikált cikkében az áll, Fazekas Sándor szerint az átlagérték 20 százalékkal növekedett ebben az évben, jelenleg tehát 5 kilogramm. Nemcsak az volna fontos, hogy több halat együnk, hanem az is, ne kiemelten a karácsonyi időszakban kerüljön a családok asztalára a hús igazán egészséges alternatívája.

Hajdú-Bihar megye székhelyén a hétvégi halvasárnapra nemcsak készételekkel, hanem élő hallal és feldolgozott haltermékkel is készülnek: ponty, harcsa, busa és amur szerepel a kínálatban, mondta el a vezérigazgató. Barabás Zoltán, a Fanny-Line Kft. ügyvezetője elmondta: számos halételt, egyebek mellett haltepertőt, halpástétomot, vegyes- és korhely halászlét, harcsapaprikást, dorozsmai molnárpontyot, sült pontypatkót és rántott pontyszeletet kínálnak majd a város főterén megrendezendő halvasárnapon.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!