Felszállási engedélyt kérne a Ryanair

Vágólapra másolva!
Az elmúlt hetekben jól teljesítő Lufthansa és Ryanair is fontos szintek közelében tartózkodik, ahonnan elrugaszkodva tovább folytathatnák szárnyalásukat. Igaz, előtte azonban még egy-két fontos szintet le kellene gyűrniük.
Vágólapra másolva!

Lufthansa: Fontos szintekről emelkedne (Xetra)

Novembertől egészen jó szériát fut az előtte nem túl fényes teljesítményt nyújtó papír. Ráadásul hamarosan az 50 napos mozgóátlag is metszheti a 200 naposat, vagyis egy aranykereszt is kirajzolódhat a grafikonon. Ez pedig a technikai elemzés tankönyvei szerint emelkedést is indukálhat.

Ha az újabb fontos, 16 eurós szintet sikerülne legyűrnie a Lufthansa részvényének, akkor első körben az idei csúcsot jelentő 17 euróig is menetelhetne az árfolyam. Ráadásul távolabbi célként az utoljára 2010 végén látott 18 eurós szint elérése sem elképzelhetetlen.

Utóbbit figyelembe véve egy kedvező hozam/kockázatú befektetéssel állunk szemben, hiszen veszteségvágó megbízásunkat, ha a 200 napos mozgóátlag közelébe rakjuk, akkor a potenciális nyereség kétszer akkora lehet, mint a veszteség.

A Lufthansa árfolyama (Xetra) Forrás: Bloomberg, Investor.hu

Ryanair: Korábbi csúcsára kapaszkodna vissza (London)

Nagy zuhanórepülést követően kapaszkodik vissza a Ryanair. Az ősz folyamán két nagyobb zakót is elszenvedő papír november közepétől megindult felfelé, és azóta a 6 eurós ellenálláson, valamint az 50 napos mozgóátlagán is túljutott.

6 eurónál található a 61,8 százalékos Fibonacci szint legyűrése esetén további növekedés elé nézhet a fapados cég részvénye. Ehhez először 200 napos mozgóátlagát kellene gyűrnie, és akkor az idei csúcs is célkeresztbe kerülhet. Igaz, az is előfordulhat, hogy előbb a fontos Fibó szintet teszteli vissza az árfolyam, ami pozitív jelzésként lenne értelmezhető.

Az MACD nemrégiben újabb vételi jelzést adott azzal, hogy értéke a középérték fölé került. Ráadásul az RSI sincs még a túlvett tartományban, vagyis az indikátorok is támogatják a felfelé menetelt.

A Ryanair árfolyama (London) Forrás: Bloomberg, Investor.hu

Hallgassa meg befektetési klubunkon, mibe fektetnek a profik év végén!

Időpont: 2013. december 16., 17:30

A rendezvény INGYENES

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről