A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMárton Anna
09:00VívásAnna Marton-Katherine Paredes
HUNPusztai Liza
11:15VívásLiza Pusztai-Michela Battiston
HUNSzűcs Luca
11:15VívásMartina Criscio-Luca Szucs
HUNKovács Richárd
12:20ÖkölvívásHarrison Garside-Richard Kovacs
HUNDósa Dániel
13:05VívásDaniel Dosa-Abdelrahman Tolba
HUNMagyarország
20:05VízilabdaMagyarország-Kanada
HUNMagyarország
21:00KézilabdaArgentína-Magyarország
NyílNyíl

Ingatlanok önkormányzatoknak ajándékba

Vágólapra másolva!
A kormány döntése alapján 16 önkormányzat jut ingyenesen 41 ingatlanhoz, összesen 1,6 milliárd  forint értékben, közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium az MTI-vel.
Vágólapra másolva!

A közlemény szerint mindkét fél jól jár. A központi költségvetés megspórolhatja az alig vagy sehogy kihasznált ingatlanok fenntartási, üzemeltetési, őrzési költségeit. A helyi önkormányzatok pedig ingyenesen jutnak olyan vagyonelemekhez, amelyek fejlesztéseiket, beruházásaikat támogatják, vagy egyszerűen csak a működésüket segítik. A korábbi állami ingatlanok Abádszalók, Bonnya, Budapest II. és XI. kerülete, Cegléd, Dég, Dunaharaszti, Ecseny, Kistarcsa, Sopron, Szada, Szellő, Szolnok, Tatabánya, Tiszaigar és Győr-Moson-Sopron megye önkormányzatának tulajdonába kerülnek, tájékoztat a tárca. A települések többek között lakóházakkal, gazdasági épületekkel, eddig is közösen használt vagy még beépítetlen területekkel lettek gazdagabbak.

Az ingatlanok elsősorban a településfejlesztési célok megvalósításában lehetnek a helyiek hasznára, de a turisztikai, kulturális, sporttal és egészségmegőrzéssel kapcsolatos önkormányzati feladatok teljesítését, a közérdekű szolgáltatások ellátását is segíteni fogják. Az NFM közölte: a Gyulai Várfürdő Fürdő és Gyógyszolgáltató Kft. állami tulajdonban lévő társasági részesedése is ingyenesen a helyi önkormányzathoz kerül, ezzel a Békés megyei város hatékonyabban valósíthatja meg a Dél-Alföld egyetlen nemzetközi minősítésű gyógyfürdőjének fejlesztését. A kimagasló vendégforgalmú létesítmény jelenleg is zajló bővítését az Új Széchenyi Terv 1,2 milliárd forinttal támogatta. A kormány az állami vagyonról szóló törvény alapján nyilvános határozattal döntött az ingyenes vagyonjuttatásról. A tulajdon-átruházási szerződéseket állami oldalról a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. köti meg. A szerződésekbe több, a felelős vagyongazdálkodás elvének érvényesülését biztosító garanciális feltétel épül be, ilyen egyebek között az elidegenítési tilalom megállapítása vagy a hasznosítási cél rögzítése. Az idén ezen felül további 5,5 milliárd forint értékű állami ingatlan és más vagyontárgy ingyenes átadásáról született döntés, a szerződések megkötése folyamatos, olvasható az NFM közleményében.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!