A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMárton Anna
09:00VívásAnna Marton-Katherine Paredes
HUNPusztai Liza
11:15VívásLiza Pusztai-Michela Battiston
HUNSzűcs Luca
11:15VívásMartina Criscio-Luca Szucs
HUNKovács Richárd
12:20ÖkölvívásHarrison Garside-Richard Kovacs
HUNDósa Dániel
13:05VívásDaniel Dosa-Abdelrahman Tolba
HUNMagyarország
20:05VízilabdaMagyarország-Kanada
HUNMagyarország
21:00KézilabdaArgentína-Magyarország
NyílNyíl
Vágólapra másolva!
Országos tanfolyamot szervezett a Budapesti Művelődési „Központ Kattints rá, Nagyi!” címmel. Ennek eredményeképpen már tízezer időskorú mindennapjainak vált részévé a netezés.
Vágólapra másolva!

Az oktatási programot 2002-ben dolgozta ki a Budapesti Művelődési Központ, amelyet a UPC Magyarország internetszolgáltató társadalmi felelősségvállalás keretében 2006-tól országos szintű tanfolyamsorozattá bővített ki, közölte a központ az MTI-vel. A tanfolyam 25 helyszínen zajlott, ebből számos kistelepülés. A résztvevőktől pedig mindezért szimbolikus összeget, 1000 forintot kértek a szervezők.

A kiscsoportos képzés tematikája, helyszínei, galériája, illetve a hasonló tanfolyamok adatai megtekinthetők a BMK honlapján. A kurzus általában hat alkalomból áll. Ezek során a lelkes hallgatók a számítógép felépítésétől, az egérkezeléstől és a klaviatúra funkciójától az oprendszer és a keresők használatán át a netről mentett kép emailbe illesztéséig veszik a terep akadályait. Az oktatás gyakorlatorientált, a tempó barátságos, az ismétlés sok. Azok is jelentkezhetnek és számíthatnak haladásra, akik soha korábban még golyóstollal sem értek számítógéphez.

Magyarországon csak az ötven év felettiek 20 százaléka használja rendszeresen az internetet. Ez az arány nemzetközi összehasonlításban alacsonynak számít, olvasható az összegzésben. Az internet és az email segítségével az időskorúak leküzdhetik az elmagányosodás és a társadalmi elszigetelődés veszélyeit, és továbbra is aktív kapcsolatban maradhatnak a külvilággal. A Magyarországon egyedülálló és világszerte is ritkaságnak számító hálózatos képzési programot az Európai Bizottság ePractice kezdeményezése 2007-ben a legjobb nemzetközi elektronikus társadalmi befogadást segítő gyakorlatok közé sorolta, majd az EU legjobb példáit bemutató ePractice.eu weboldalon szerkesztői ajánlással emelték ki. A kurzus 2010-ben elnyerte a Tempus Közalapítvány Hálózati tanulásért díját is.

Az Európai Bizottság Élethosszig tartó tanulás programjában támogatott Silvernet projekt részeként a Kattints rá, Nagyi! 2008 óta a határon túli idősek számára is elérhető. A tanfolyamot végzett tanulók Folytassa nagyi! klubfoglalkozásokon mélyíthetik tovább ismereteiket, a szenior közösség pedig megalakította egyesületét Ezüstnet néven.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!