Vágólapra másolva!
Mozgolódnak az amerikai egészségügyi termékeket gyártó cégek, a Procter & Gamble, vagy éppen a Johnson & Johnson már a korábbi csúcsait nézegeti, és könnyen lehet hogy hamarosan át is lépi azokat.
Vágólapra másolva!

JOHNSON & JOHNSON (NYSE): 100 fölé néz?

90 dollárnál volt a megálló a Johnson & Johnson árfolyamában, amikor a november végi csúcsokról lefordult az árfolyam, innen pedig gyorsan a korábbi szintek közelébe került vissza.

Már az 50 napos mozgóátlagot is maga mögött hagyta a részvény, jelenleg pedig már 94 dollár közelében jár a papír.

Az MACD vételi jelzése is segítette az emelkedést, nem lenne meglepő, ha hamarosan a 96 dollár után új történelmi csúcsot döntene.

A Johnson & Johnson napi grafikonja (NYSE) Forrás: Bloomberg, Investor.hu

Hosszabb távon az emelkedő trend továbbra is töretlen, a korrekció is csak ezt erősítette meg.

Ha sikerülne új történelmi csúcsot ütni, akkor először a 123,6 százalékos Fibonacci 104,1 dollárnál, illetve a 138,2 százalékos Fibonacci 109,1 dollárnál lehet a következő cél. Persze könnyedén elképzelhető, hogy a 100 dolláros lélektani szint is akadályt jelent majd.

A Johnson & Johnson heti grafikonja (NYSE) Forrás: Bloomberg, Investor.hu

PROCTER & GAMBLE (NYSE): Lehetőség előtt a befektetők

Bár a Procter & Gamble esetében a technikai kép egyelőre nem annyira jó, mint a Johnson & Johnson grafikonján, de a 200 napos mozgóátlaghoz közelítve jó beszállót is találhatunk.

Ha megérinti a részvény a 200 napos mozgóátlagot, és az megfogja a további eséstől, akkor jó esély van a fordulatra. Ráadásul rövidesen vételi jelzést adhat az MACD, ami további lökést jelenthet a részvény számára.

Elsőként az 50 napos mozgóátlaggal egy szinten található ellenállásig, de később akár korábbi történelmi csúcsig is eljuthat az árfolyam, 86 dollár közelébe.

A Procter & Gamble napi grafikonja (NYSE) Forrás: Bloomberg, Investor.hu

A heti grafikonon az emelkedő trendvonal továbbra is optimizmusra adhat okot, ráadásul a Fibonacci szintek is elég pontosan mutatják a Procter árfolyamának lehetséges elmozdulásait, vagy legalábbis eddig jó irányzékként szolgáltak.

Felfelé történő megindulás esetén a korábbi történelmi csúcs a 138,2 százalékos Fibonaccinál, valamint a 161,8 százalékos Fibó 92,3 dollárnál lehet reális cél.

A Procter & Gamble heti grafikonja (NYSE) Forrás: Bloomberg, Investor.hu

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről