Nehéz lesz túlszárnyalni Az éhezők viadalát

Az éhezők viadala: Futótűz
Vágólapra másolva!
Óriási csalódottságot váltott ki befektetői körökben a Lions Gate filmstúdió legújabb filmje, A beavatott. Sikere ugyanis jócskán elmaradhat a Twilightétól és Az éhezők viadalától.
Vágólapra másolva!

Az éhezők viadaláról méltán híres Lions Gate filmstúdió a héten egy újabb tinifilmmel örvendeztette meg a moziközönséget. A beavatott jó eséllyel vágott neki a vetítéseknek, hiszen a film alapja ismét egy könyvtrilógia, mely igen nagy népszerűségnek örvend az amerikai fiatalok körében. Az Amazon Top 10-es listáján például jóidőre bérletet váltott magának.

De maradjunk csak a filmnél, amely vetítésének első két napján 22,8 millió dollár értékű jegybevételt generált, ebben azonban még a szombati és a vasárnapi vetítések nincsenek is benne. A teljes hétvégére a BoxOffice előrejelzése szerint 54 millió dolláros bevételt érhet el A beavatott, ezzel azonban még mindig csak megközelíteni tudja a hasonló célközönséggel rendelkező Alkonyat (Twilight) 2008 novemberi debütáló epizódjának 69,5 milliós dolláros nyitányát.

Összességében a BoxOffice 159 millió dolláros jegybevételre számít A beavatottól az észak-amerikai mozikban, amihez további 200 milliót tehetnek hozzá a tengerentúli mozik. Összesítve mintegy 359 milliós jegybevételt generálhat a Lions Gate legújabb tinifilmje, ez azonban kevésnek bizonyulhat ahhoz, hogy felkerüljön a filmstúdió mindenkori toplistájára. Az éhezők viadalának két epizódja mellett ugyanis Az alkonyat utolsó része is kétszer ekkora összeget termelt meg.

Forrás: Investor.hu

Ugyanakkor A beavatott elkészítése mintegy 85 millió dollárjába került a filmstúdiónak, amit további 40 milliós marketingkiadásokkal fejelt meg egyes források szerint.

És hogy hogyan jöhet ki az új filmből a filmstúdió?

A Piper Jaffray elemzője szerint A beavatott 165 millió dolláros adózás előtti profitot hozhat a Lions Gate konyhájára a mozis és a tévés vetítésekből a film élettartama alatt. Ehhez azonban további 700 millió dolláros nyereség párosulhat a franchise jogok révén.

A befektetők azonban egyelőre nincsenek elragadtatva a Lions Gate új filmjétől, amiben szerep lehet annak is, hogy az elemzők korábban nagyobb sikert vártak A beavatottól. Csalódottságuk a pénteki kereskedésben is megmutatkozott, ugyanis a Lions Gate árfolyama 8 százalékot zuhant. Ezzel pedig mintegy 10 dollárra került a tavaly őszi csúcsoktól.

A Lions Gate soron következő nagydurranása novemberre várható, ugyanis ekkor debütálhat a mozivásznakon Az éhezők viadalának legújabb része, míg egy évvel később egy újabb epizód jöhet.

A Lions Gate árfolyama (NYSE) Forrás: TradingView.com, Investor.hu

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről