A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Annyit már nem ér egy újabb kamatvágás

Vágólapra másolva!
Úgy tűnik, a forint gyengélkedése elérte a jegybank ingerküszöbét, Balog Ádám után ugyanis Pleschinger Gyula Monatáris Tanácstag is arról beszélt a Gazdasági Rádiónak, hogy egy újabb pici kamatcsökkentés már exponenciálisan növelné a kockázatokat, annyit pedig talán már nem érhet egy ilyen irányú lépés. 
Vágólapra másolva!

Az interjú fontosabb részletei:

  • A nemzetközi környezet, a befektetői hangulat miatt exponenciálisan növelné a kockázatokat egy újabb jegybanki kamatcsökkentés. A forint nagyon volatilissé válna, "ez pedig nem lenne arányban azzal a potenciális kis előnnyel, amit egy következő kamatvágás még előidézhet."
  • A jegybanknak mindazonáltal nincs árfolyamcélja, de jelenlegi számításaik szerint a forint nem is veszélyezteti az inflációs célt.
  • Egyetért Balog Ádámmal, miszerint az infláció adna még lehetőséget kamatcsökkentésre, de a pénzügyi kockázatok miatt lehet, hogy meg kell állni.
  • Eddig prszág specifikus tényezők kaptak nagyobb súlyt a monetáris tanács döntéseinél, ezentúl már a külső körülmények mérlegelésének súlya is nőni fog.
  • Az ország finanszírozásához biztosítani kell, hogy a külföldi befektetők itt maradjanak, amíg a hazai befektetők kellően meg nem erősödnek és át nem tudják venni helyüket.
Forrás: Investor.hu

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!