A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNPásztor Flóra
14:05VívásYun-Jia Zhang-Flora Pasztor
HUNFucsovics Márton
14:45TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNAndrásfi Tibor
15:05VívásGrabiel Lugo-Tibor Andrasfi
HUNSiklósi Gergely
15:30VívásNeisser Loyola-Gergely Siklosi
HUNMarozsán Fábián
15:45TeniszFabian Marozsan-Ugo Humbert
HUNPupp Réka
16:50CselgáncsGefen Primo-Reka Pupp
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásGrainne Walsh-Ana Hamori
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
NyílNyíl

Eltűnnek a kulcsszavak a fizetett keresésekből is

A fizetős keresések kulcsszavait is eltünteti az Analytics-felhasználók szeme elől a Google
Vágólapra másolva!
Azt sejtettük, hogy a Google megváltoztat valamit a kulcsszavak kezelésében, de a kereső-iparág arra számított legkevésbé, hogy a változás a fizetett keresésekből is eltünteti a kulcsszavakat.
Vágólapra másolva!

Aki látott már közelről Google Analytics-et, és próbált az ott fellelhető adatok alapján honlapot fejleszteni, az pontosan tudja, hogy mit jelent a rendkívül idegesítő "not provided" szókapcsolat.

A többiek kedvéért: a Google az utóbbi három évben elrejti azokat a keresési kulcsszavakat, amelyek alapján a Google Accountjukba bejelentkezett felhasználók megtalálják az egyes honlapokat. Ezeket a nem publikált keresőszavakat takarja a "not provided" csoport, ami így természetesen az egyik legfontosabb információtól fosztja meg a honlap gazdáját: mégpedig attól, hogy kik és milyen keresések alapján kötnek ki a szájtján.

Ezt a gyakorlatot a 2011. októberi bevezetése óta folyamatosan elég komoly ellenkezés veszi körül, különösen, hogy a kereső egy pillanatig sem titkolta, hogy a fizetős hirdetői kivételezett helyzetben vannak: az Adwords ügyfelek számára ugyanis ugyanezek a kulcsszavak láthatóak voltak.

Szakmai berkekben már egy ideje cikkeznek arról, hogy a Google most beadta a derekát, és végre változtat. Arra azonban senki nem számított, hogy az ellentétet pont így fogják feloldani: a mostani állás szerint ugyanis ahelyett, hogy újra megmutatná az organikus keresőszakavat, helyette inkább elrejti a fizetőseket is - legalábbis a kiszivárgott, belső információk szerint.

Technikai háttér, avagy miért kell elrejteni a kulcsszavakat

A Google 2011-ben a felhasználói személyes adatainak védelme miatt döntött úgy, hogy a bejelentkezett júzerek keresőszavait elrejti a honlapok tulajdonosai elől.
Amíg ugyanis egy átlagos Google-felhasználó a http protokollal keres, addig a bejelentkezett keresők a biztonságosabb https-protokollt használják. Ez utóbb viszont az egyes kereséseket automatikusan összekapcsolja a Google-fiók egyéb adataival.
A keresőszavak elrejtésével tehát a Google azt próbálja megakadályozni, hogy a bejelentkezett - és ezért viszonylag pontosan azonosítható - felhasználókról az oldalak tulajdonosai a használt keresőszavak alapján egy olyan profilt tudjanak felépíteni, ami esetleg sértené a személyiségi jogokat.

A Search Engine Land most arról ír, hogy két dolog változik majd (vélhetően néhány héten belül):

Egyrészt az Adwords klikkekkel nem jön majd referer adat (tehát nem lesz megállapítható, hogy milyen keresési kulcsszó után kattintottak rájuk.

Másrészt a hirdetők a Google Analytics-ben a fizetett kattintásoknál is a [not provided] csoportban fogják majd megtalálni a bejelentkezett látogatók klikkjeit.

A szakértők várakozásai szerint a Google Adwords riportokat a változás nem érinti.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!