A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1

Megvan a döntős a Telekom innovatív pályázatán

Deutsche Telekom, Magyar Telekom, innováció, startup, Kitchen Budapest
Az ANGL csapata képviseli Magyarországot a krakkói döntőben június végén
Vágólapra másolva!
Ma rendezték a fővárosi elődöntőt a Kitchen Budapest inkubátorházban, miután április 15-ig 46 ország 326 csapata nyújtott be ötletet. A hazai színeket 34 startup képviselte, a pályázatok zöme Németországból, Macedóniából, Magyarországról és Romániából érkezett. Érkeztek pályázatok Kanadából, Indonéziából, Hong Kong-ból és Dél-Afrikából is. A legnépszerűbb témakörök a “Felhő-alapú szolgáltatások” és a „Média és kommunikáció a jövőben”.
Vágólapra másolva!

Az elődöntőbe hét csapat került, valamennyien öt percet kaptak arra, hogy elmondják, hol tartanak a fejlesztésben, milyen területen hoz újítást vagy könnyebbséget a szolgáltatásuk, majd a zsűri kérdéseire válaszoltak. A hét miniprezentáció és a zsűri gyors döntése után Pataki Róbert, a Magyar Telekom üzletfejlesztési vezérigazgató-helyettese elmondta, hogy bár továbbra is csak egy Krakkóba indított nyertest tud megnevezni, több startup annyira érdekesnek bizonyult, hogy a Telekom keresni fogja az együttműködés lehetőségét velük. Ennek értelmében nagy lehetőséget látnak a Creatv nevű interaktív televíziós app-ban, a Shop n Roll nevű bevásárlóalkalmazást a T-City Szolnok projekt figyelmébe ajánlják, a REBOTkitben rengeteg kiaknázatlan lehetőséget látnak, a kreatív újrahasznosításra épülő ötlet gazdájának pedig szintén komoly segítséget tudna adni a vállalat, legalább egy csapatot, tekintettel arra, hogy a fejlesztő egyedül dolgozta ki az applikációt. Pataki Róbert nagyra értékelte, milyen messzire jutott máris a CryptTalk csapata a fejlesztésben – az app a száz százalékos kiberbiztonságot valósítja meg a beszélgetésekben, a vezérigazgató-helyettes szerint mindenképp van potenciál abban, hogy együttműködjön a Telekommal.

Az ANGL csapata képviseli Magyarországot a krakkói döntőben június végén Forrás: Magyar Telekom

A győztes nem más, mint az ANGL csapata, amelynek fejlesztése a videómegosztást váltja ki: a felhasználó ismerősei nem utólag nézhetik végig a fontos, vicces, látványos, különleges pillanatokat, hanem, streamfunkcióról lévén szó, valós időben: amint elindul a kamera, a barátok élő közvetítés közönségévé válnak.

A nemzetközi döntőt június 27-én rendezik meg Krakkóban. Az utolsó fordulóba bejutott csapatok 4 napos intenzív képzésen vesznek részt, ahol szakértőktől tanulnak vállalkozás-fejlesztésről, prezentációs készségekről, arról, hogyan érdemes tárgyalni a befektetőkkel, és betekintést kapnak a Deutsche Telekom kutatási projektjeibe is. A nagy döntő legjobbja befektetést nyer el akár 150.000 Euro összegig, részvételi lehetőséget a Deutsche Telekom nemzetközi startup akszelerációs programjaiban, hardver és szoftver csomagokat, továbbá közvetlen konzultációs lehetőséget a Deutsche Telekom Csoport döntéshozóival. Ezen felül részt vesz a szeptember 6-án Berlinben a "Long Night of Startups" elnevezésű nagyszabású rendezvényen.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!