50 milliárd dollár a botoxok gyártójáért?

Allergan napi grafikon (NYSE)
Vágólapra másolva!
Megemelte a botoxokat gyártó Allerganra tett felvásárlási ajánlatát a Valeant gyógyszeripari cég, mely már közel 50 milliárd dollárt fizetne amerikai riválisáért.
Vágólapra másolva!
  • Tovább dúl a harc a botoxokat gyártó Allerganért. A céget felvásárolni kívánó Valeant ma részvényenként 10 dollárral megemelte az amerikai társaságra tett készpénzes felvásárlási ajánlatát.
  • A Valeant így már 58,3 dollárt fizetne készpénzben az Allergan részvényeseinek papíronként, akik ezen túl változatlanul további 0,83 darab Valeant részvényt kapnának minden egyes Allergan papírjuk után. Ez összesen 49,44 milliárd dollárra, részvényenként 166,16 dollárra értékeli az amerikai céget, ami 8,6 százalékkal magasabb az előző ajánlat áránál.
  • A kanadai Valeant április végén jelentkezett be amerikai riválisáért, azonban a korábbi ajánlatot nem találta megfelelőnek az Allergan gyógyszercég.
  • A Valeanttal kapcsolatos, ettől független hír, hogy a cég eladta számos termékének forgalmazási jogait a Nestlének 1,4 milliárd dollárért. Az értékesítésre egy új, kapcsolt vállalkozást hoz létre a Nestlé a L'Oreallal.
  • A hírre 1,2 százalékot erősödhet az Allergan nyitáskor, míg a Valeant tegnapi záróértéke környékén kezdhet.
Allergan napi grafikon (NYSE) Forrás: AmiBroker, Investor.hu

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről