A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Jönnek vajon milliárdos bejelentések?

Vágólapra másolva!
Hétfőn startol egy London melletti kisvárosban az aktuális Repülőgép-show, ahol általában dollár százmilliárdos bizniszeket ütnek nyélbe. Azonban most nem annyira optimisták a szakértők, az elmúlt években látott hatalmas megrendelések vélhetően elmaradoznak majd.
Vágólapra másolva!
  • Hétfőn indul a brit Farnborough-ban az aktuális repülőgép-show, ahová általában új modellekkel készülnek a gyártók, és rendszerint gigamegrendeléseket húznak be.
  • Ez azonban idén talán változhat a szakértők szerint. A tavaly nyári párizsi show-n a két legnagyobb gyártó, az Airbus és a Boeing közel 130 milliárd dollárnyi megrendelést gyűjtött be.
  • Vélhetően ez a mostani kiállítás a konzervativizmusról fog szólni, valamint a jelenelg már futó gyártási programok kivitelezéséről, véli Richard Aboulafia a Teal Group légiipari szakértője.
  • Ugyanis a vállalatoknál rekord mennyiségű gyártási munka halmozódott fel. Piaci adatok szerint globális szinten 11 500 gép vár legyártásra, összesen 1000 milliárd dollár értékben, ami hét évnyi munkát jelent.
  • A gyártók tavaly folyamatosan jelentették be a nagyobbnál nagyobb megrendeléseket, mivel fokozatosan le szeretnék cserélni régi gépeiket, új, kevesebbet fogyasztó modellekre.
  • Így idén inkább a repülőgép lízingeléssel foglalkozó cégek kerülhetnek középpontba, például hogy piacot teremtsenek az olyan új modelleknek, mint az Airbus A330neoja.
  • Az sem használ a show-nak, hogy az elmúlt időszakban több profit figyelmeztetést is kiadtak a nagy légitársaságok (Lufthansa, Air France-KLM). A francia-holland csoport pedig a kapacitás feleslegre hivatkozva is vágta vissza idei évi számait.
  • Persze azért egyik gyártó sem akarja, hogy nagy bejelentés nélkül végződjön a show, így készülhetünk néhány fontosabb hírre. Nem elképzelhetetlen, hogy néhány megrendelés bejelentését éppen azért halasztották el, mert az nagyobbat szól, ha Farnborough-ban hozzák nyilvánosságra.
  • Mindenesetre azért érdemes lesz jövő héten figyelni az Airbus és a Boeing részvényét, ugyanis, ha érkeznek nem várt hírek, akkor nagyobb mozgások is jöhetnek az árfolyamban.
Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!