A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNKovács Richárd
12:20ÖkölvívásHarrison Garside-Richard Kovacs
HUNDósa Dániel
13:05VívásDaniel Dosa-Abdelrahman Tolba
HUNMárton Anna | Pusztai Liza
14:30VívásLiza Pusztai-Anna Marton
HUNSzűcs Luca
14:30VívásLuca Szucs-Yoana Ilieva
HUNMagyarország
20:05VízilabdaMagyarország-Kanada
HUNMagyarország
21:00KézilabdaArgentína-Magyarország
NyílNyíl

Szépen erősödik a forint

Vágólapra másolva!
Remek formában a forint még a mai borongós hangulatú napon is, az euróval szemben egészen 308,7-ig erősödött. Pedig még a nemzetközi hangulat sem jó. Mi folyik itt?
Vágólapra másolva!

Napok óta formában vagyunk

Feltehetően arról lehet szó, hogy az elmúlt hetekben látott gyengülő trend a végéhez közeledik, vagy legalábbis kisebb korrekcióhoz ért. Jól mutatja ezt az is, hogy az utóbbi 1 hétben már nem gyengült tovább a devizaárfolyam, sőt, 312,5-ről már a múlt hét végén sikerült visszatérni a 310 közelébe.

A mai erősödés viszont közben úgy ment végbe, hogy a nemzetközi hangulat nem túl támogató, mínuszban vannak a fontosabb nyugat-európai részvényindexek. Sőt, sem a román lei, sem a cseh korona nem tudott erősödni, tehát régiós viszonylatban is jól állunk. Az elmúlt egy hétben a forintnál jobban egyébként csak az indonéz rúpia, a maláj ringgit, valamint a dél-afrikai rand szerepel

Az EURHUF napi grafikonja Forrás: AmiBroker, Investor.hu

Megszólalt a Fitch

A forint erősödését közben az sem tudta megállítani, hogy a Fitch "aggódását fejezte ki" a magyar bankrendszerre a devizahiteles intézkedések miatt nehezedő terhek kapcsán. A hitel minősítő szerint az így keletkező veszteségek további tőkebevonást tesznek majd szükségessé, a tőkebiztonság miatt. A Fitch szerint továbbá valamennyi nagyobb banktól várható ún. "profit warning", vagyis a korábban megadott becsléstől alacsonyabb várakozás a nyereségre vonatkozóan.

A hitelminősítő ezzel együtt felülvizsgálhatja majd a magyar bankok minősítését is, a törvénnyel, illetve a külföldi anyabankok esetleges tőkeemelési szándékával összhangban, derült ki a közleményből.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!