A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMárton Anna
09:00VívásAnna Marton-Katherine Paredes
HUNPusztai Liza
11:15VívásLiza Pusztai-Michela Battiston
HUNSzűcs Luca
11:15VívásMartina Criscio-Luca Szucs
HUNKovács Richárd
12:20ÖkölvívásHarrison Garside-Richard Kovacs
HUNDósa Dániel
13:05VívásDaniel Dosa-Abdelrahman Tolba
HUNMagyarország
20:05VízilabdaMagyarország-Kanada
HUNMagyarország
21:00KézilabdaArgentína-Magyarország
NyílNyíl

Beerősített a forint

Vágólapra másolva!
Rákapcsolt a forint, már 311,5-ig erősödött az euróval szemben. Ebben sok tényezőnek lehet szerepe. Na és persze most akkor merre, meddig?
Vágólapra másolva!
  • Kora reggel pedig még 314 körül járt az euróval szemben, így igen jelentős erősödés látható.
  • Ezzel az európai fejlődő piacok devizái közül a forint teljesít legjobban, több mint fél százalékos erősödésével. A lengyel zloty csak 0,3, míg a román lei csak 0,1 százalékkal tudott erősödni.
  • A háttérben a kedvező GDP-adatoknak is szerepe lehet, mint ismeretes, a magyar gazdaság 3,9 százalékkal nőtt éves alapon, miközben az elemzők csak 3,5 százalékra számítottak.
  • Ezzel az európai gazdaságok közül a magyar gazdaság teljesített a legjobban a második negyedévben.

Nagyobb gazdasági növekedés

Közben a Nemzetgazdasági Minisztérium szerint a 2014-es növekedés akár a 3 százalékot is meghaladhatja. A JP Morgan is optimista, miután a korábbi 3 százalékos növekedés helyett 3,3 százalékos bővülést várnak idén az elemzők.

A BNP Paribas elemzői ugyanakkor azt is hozzáteszik, hogy a vártnál erősebb gazdasági adatok akár ahhoz is vezethetnek, hogy az MNB-nek a vártnál korábban kell majd kamatot emelnie, és nem maradhat fenn tartósan az extrémen laza monetáris környezet.

A 2015 végén/ 2016 elején várt kamatemelések korábbra tolódásának esélye így jelentősen nőhet a BNP Paribas szerint, miközben 2015 közepére 3 százalék közelébe emelkedhet az infláció is.

A forint így alapvetően ezzel kapcsolatosan mutathat a régiós társainál nagyobb erősödést, de a kedvező kötvényaukciónak is szerepe lehet a jó teljesítményben.

Technikai hovatovább?

Ha technikai szemszögből vizsgáljuk meg a forint árfolyamát, akkor igen erős lefordulást lehet látnio a 314-es szintről. Az ellenállás tehát ismét jelentős volt, tartósan megint nem sikerült átvinni.

Akár a 309,5-310 környékére is visszaeshet most az EURHUF, ahol az 50 napos mozgóátlag, és a rövid távú emelkedő trendvonal található. Aligha elrugaszkodott feltételezés, hogy egy esetleges markánsabb erősödésnek ezek a szintet már gátat szabhatnak.

Az EURHUF napi grafikonja Forrás: AmiBroker, Investor.hu

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!