A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMárton Anna
09:00VívásAnna Marton-Katherine Paredes
HUNPusztai Liza
11:15VívásLiza Pusztai-Michela Battiston
HUNSzűcs Luca
11:15VívásMartina Criscio-Luca Szucs
HUNKovács Richárd
12:20ÖkölvívásHarrison Garside-Richard Kovacs
HUNDósa Dániel
13:05VívásDaniel Dosa-Abdelrahman Tolba
HUNMagyarország
20:05VízilabdaMagyarország-Kanada
HUNMagyarország
21:00KézilabdaArgentína-Magyarország
NyílNyíl

Keményen megütötték a tőzsdéket

Vágólapra másolva!
Csúnyán elromlott tegnap a tőkepiaci hangulat, ütöttek minden részvényt, ahol értek. Az amerikai piacokon hónapok óta nem volt ennyire gyenge kereskedési nap.
Vágólapra másolva!

USA: Nagy pofont kaptak a piacok

  • Nagyobb esést láthattunk tegnap az amerikai piacokon, a vezető benchmarkok 1,9-2,3 százalékot veszítettek értékükből. A Dow Jones ezzel 317 pontot adott le a tegnapi kereskedésben, az S&P 500 pedig így április óta a legnagyobb mínuszát mutatta fel.
  • Főleg az Oroszországgal, valamint az argentin csődhelyzettel kapcsolatos hírek nyugtalanítják a befektetőket, de vélhetően az sem segített, hogy a portugál Espirito Santo bank tegnap rekordnagyságú veszteséget tett közzé negyedéves gyorsjelentésében. A befektetők továbbá a bérinfláció miatt is aggódhatnak a MarketWatch szerint, látva az elmúlt adatokat. A VIX index 17 pontra ugrott.
  • A nyersanyagoknak sem megy ebben a környezetben, az arany árfolyama 1 283 dollárnál jár, míg a WTI nyersolaj 98 dollár alatt található.
  • Az Iliad (Párizs) is érdeklődik a T-Mobile US (NYSE) iránt, a társaság 15 milliárd dollárt fizetne a telekomcég 56,6 százalékáért, ami részvényenként 33 dollárt jelent. Az Iliad számításai szerint a fennmaradó 46,4 százalékos pakk részvényenként 40,5 dollárt is érhet. Ezzel a teljes vállalatot 36,2 dollárra értékeli a francia vállalat, ami a jelenlegi 33,47 dolláros árfolyamhoz képest közel 8 százalékos prémiumot jelent. A telekompapírra egyébként június 6-a óta nyitott kereskedési ötletünk (Itt az idő T-Mobile-ra váltani? - Radar) van érvényben, ami az Investor Trader ügyfelei számára ingyenesen elérhető szolgáltatás.
  • Vártnál erősebb lett a Tesla Motors (Nasdaq) második negyedéve, a tisztított EPS 11 centes lett, ami ugyan elmarad az egy évvel korábbi 20 centtől, de a várt 4 centet simán meghaladja. Az elektromosautó-gyártó 7 579 S modellt értékesített az előző negyedévben, ami szintén jobb a vártnál. Ezzel együtt a jelenlegi negyedévben a korábbi 9 500 autós várakozás helyett már csak 7 800 autóval számol a menedzsment, így a részvénypiacon a híreket semlegesen fogadták a befektetők.
  • Erős lett viszont a LinkedIn (NYSE) második negyedéve, a várt 39 cent helyett 51 centes tisztított EPS-t produkált a közösségi médiacég, ráadásul az árbevétel is szépen nőtt éves alapon. Zárás után 7,5 százalékos pluszba húzták a papírt.
  • 19,8 millió dollárra hízott a frissen tőzsére bevezetett GoPro (NYSE) nettó vesztesége az előző negyedévben, miközben egy éve még csak 5,1 millió dolláros volt. A kereskedés utáni órákban 9,7 százalékos mínuszba lökték a videokamerákat gyártó cég árfolyamát.

ÁZSIA: Csak a kínai tőzsdében van erő

  • 51,7 pont lett a kínai beszerzési menedzserindex júliusban, mind az HSBC felmérésében, mint a hivatalos adatban. Ez az HSBC esetében csökkenést jelent az előző hónaphoz képest, és a várttól is némileg elmarad, míg a hivatalos adat valamelyest jobb lett az előző havinál, és a vártnál.
  • A főbb indexek ezzel együtt nincsenek jól formában, 0,5-1,4 százalékos mínuszokat lehet látni, egyedül a Shanghai Composite erős ma, 0,4 százalékos pluszban az index.
Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!