A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
Vágólapra másolva!
A ukrán-orosz konfliktus újbóli kiéleződése eladói hullámot hozott a nemzetközi tőzsdékre, bár a vártnál jobb amerikai GDP-adat mérsékelte a tengerentúlon a mínuszokat. Ma egyelőre csak kisebb elmozdulások látszódnak Ázsiában. 
Vágólapra másolva!

Az orosz katonák Ukrajnába történő bevonulásának híre az amerikai tőzsdéket is kisebb eladói nyomás alá helyezte, bár zárásra mérsékelni tudták kezdeti mínuszaikat a részvényindexek. Az S&P 500 0,2 százalékos gyengülés után a 2000 pontos szint alatt zárt, míg a Dow Jones és a Nasdaq 0,3 százalékot veszített értékéből, amivel utóbbi 14 éves csúcsról ereszkedett lejjebb.

A nagyobb mínuszok elkerülésében a délutáni remek GDP-adat is szerepet játszott, melyen kívül a lakáspiacról is kedvező statisztika látott napvilágot. A függőben lévő lakásértékesítések 3,3 százalékkal bővültek júliusban havi alapon a várt 0,5 százalék helyett. Az éves alapú 2,7 százalékos visszaesés is alacsonyabb volt a vártnál (-3,5%).

A háborús feszültségek erősítették a menedékszerepe miatt is kedvelt aranyat. A nemesfém tegnap 1296 dolláron is megfordult, ami egyhetes csúcsnak felelt meg, ma reggel pedig 1289 dollár körül mozog az árfolyam. A tegnapi remek amerikai GDP-adat után a dollár továbbra is közel egyéves csúcsa körül, 1,317 körül mocorog ma reggel az euróval szemben.

Zárásra sem tudtak kikecmeregni a mínuszokból az európai részvényindexek, melyek azután kerültek eladói nyomás alá, hogy az ukrán államfő közölte, megindult az orosz invázió országa ellen. Tegnap kifejezetten a perifériapiacok gyengélkedtek, az olasz FTSE/MIB 2 százalékot, a spanyol IBEX 1 százalékot esett. A többi piacon 0,2-1,1 százalékos mínuszok alakultak ki. Ma a tegnapi záróértékek közelében kezdődhet majd a kereskedés a határidős indexek szerint.

Már az Azovi-tenger partján fekvő Mariupol közelében vannak az orosz harckocsik, jelentették ukrán források, írja az MTI. Az USA tankokat és katonákat készül kelet-európai hadgyakorlatokra vezényelni, hogy megnyugtassa az Ukrajna elleni orosz intervenció miatt aggódó szövetségeseit, jelentette ki Vanessa Hillman, a Pentagon szóvivője Washingtonban, olvasható az MTI-n. Az Ukrajna felől érkező hírek ma is rányomhatják a bélyeget a piaci hangulatra.

Júliusban 3,4 százalékos volt a japán éves alapú infláció, ami megfelelt a várakozásoknak. Az ipari kibocsátás viszont csak 0,2 százalékkal bővült havi alapon, miközben 1 százalékos növekedésre számított a piac.

A statisztikákra csak kisebb, 0,2 százalékos mínuszban zárt a japán Nikkei, és a többi ázsiai piacon sincs nagy mozgás. A legtöbb részvényindex 0,1-0,4 százalékos gyengülést mutat, a kínai Shanghai Composite viszont 0,4 százalékkal emelkedik, ami az elmúlt hetek esései utáni kisebb korrekciónak tudható be.

Az Apple hivatalosan is bejelentette, hogy nagyszabású sajtóeseményt szervez szeptember 9-ére. A cég az új iPhone-ról fogja lerántani a leplet, melyen túl a pletykák szerint egy új, testen viselhető eszközt is bemutatnak. Az Apple egy titokzatos „bárcsak többet mondhatnánk” kijelentéssel igyekezett felcsigázni a nyilvánosságot. A részvény tegnap minimális emelkedésre volt képes, és új történelmi csúcsot ütött napközben.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!