Nem árt elgondolkozni a devizás befektetéseken

euró bankjegy
Vágólapra másolva!
Az alacsony infláció miatt a kamatkörnyezet is hosszú ideig alacsony maradhat, ami a forintos befektetések értékére nézve nem túl jó hír. Megoldás persze mindig van, ahogy most is.
Vágólapra másolva!
  • A továbbra is alacsony infláció miatt még jó ideig maradhat az alacsony kamatkörnyezet, ami a forint sérülékenységét is tartóssá teszi. A következő hetekben, hónapokban ezért erőteljes árfolyamkilengésekre számíthatunk, így érdemes deviza befektetésekben megtakarítani” – tanácsolja Horváth István, a K&H Alapkezelő befektetési igazgatója.
  • Habár a fogyasztói árak változása meghaladta a várakozásokat, hiszen a várt -0,1%-hoz képest 0,1% lett a júliusi infláció, ez azonban továbbra is olyan mérsékelt, hogy még jó ideig indokolttá teszi a jelenlegi alacsony kamatkörnyezet fenntartását.
  • A jegybank ugyan már nem tervez több kamatvágást, a hazai alapkamat azonban már azon a szinten van, hogy a nemzetközi befektetők számára vonzó hazai kamatfelár eltűnt. A forint ezért sokkal érzékenyebben reagál akár a belföldi, akár a nemzetközi hangulat változásaira, amit az elmúlt egy-két hét meg is mutatott – mondta el Horváth István.
  • „Az alacsony infláció miatt várhatóan hosszú távon fennmaradó alacsony kamatkörnyezet egyúttal tehát azt is jelenti, hogy a forint sérülékenysége tartós marad. A forint erőteljesebb kilengései, gyengülései miatt ezért érdemes újra deviza befektetésekben megtakarítani” – javasolja a befektetési szakember.

Erre egyébként Horváth István már az elmúlt napokban az Investor.hu-nak adott interjújában is kitért, hozzátéve, hogy alapkezelői oldalról a megnövekedett kereslet miatt feltehetően érkezik majd válasz.

Ezzel együtt az Investor Trader ügyfelei számára most is számtalan devizás befektetési lehetőség érhető el. Az egyedi részvények mellett egy számláról pedig devizás alapokat is elérhetünk, így a kockázatkerülőbb befektetők is megtalálhatják számításukat.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!