A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNKoch Máté
12:25VívásMate Tamas Koch-Grabiel Lugo
HUNPupp Réka
12:25CselgáncsReka Pupp-Sosorbaram Lkhagvasuren
HUNAndrásfi Tibor
12:50VívásRuben Limardo-Tibor Andrasfi
HUNFucsovics Márton
13:30TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNSiklósi Gergely
13:40VívásJakub Jurka-Gergely Siklosi
HUNPásztor Flóra
14:05VívásYun-Jia Zhang-Flora Pasztor
HUNMarozsán Fábián
15:00TeniszFabian Marozsan-Ugo Humbert
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásGrainne Walsh-Ana Hamori
NyílNyíl
Vágólapra másolva!
Befejezte a 15 milliárd dolláros eszközvásárlási programját a Fed. A hírekre már nem reagáltak érdemben a tőzsdék, ugyanis ezt várták a befektetők.
Vágólapra másolva!

Befejezi a Fed a havi 15 milliárd dolláros eszközvásárlási programot ebben a hónapban, ugyanakkor a nagy mérlegfőösszeget nem kívánja csökkenteni a kamatemelések kezdetéig. A befektetők ezek után még inkább a kamatemelések megkezdésének időpontjára fókuszálhatnak, a Fed szerint az irányadó ráta ugyanakkor még „hosszú ideig” alacsony szinten maradhat. Az amerikai gazdaságot illetően ezzel együtt optimista Fed, még a gyengülő globális növekedés ellenére is.

A dollár keményen erősödött a hírekre, az euróval szemben egészen 1,26 alá jutottak a jegyzések, miközben az utóbbi napokban egyre inkább az 1,28 felé közelített. Főleg az amerikai gazdaságra vonatkozó optimista kép az, ami segíti a deviza felértékelődését.

A piacok nem mutatattak nagyobb mozgást a bejelentésekre, a vezető benchmarkok végül 0,1-0,4 százalékos mínuszokat hoztak össze, amivel némileg korrigálták az elmúlt napokban látott szárnyalásokat.

Stagnálással nyithatnak ma az európai piacok, miután tegnap napközben némileg elgyengültek a vezető indexek. A DAX ugyan képes volt enyhe pluszban zárni, ám a 9 100 pontot nem sikerült megtartani. Főleg a perifériaországok tőzsdéi, így a spanyol és olasz piacok szenvedtek, 1,4-1,6 százalékos mínuszok születtek.

Alapvetően jó hangulat uralkodik az ázsiai piacokon ma reggel, a főbb indexek emelkedésre képesek, 0,5-0,7 százalékos pluszokat lehet látni. Egyedül a hongkongi tőzsdeindex mutat némi visszaesést. A jó hangulatot az erősödő dollár is segíti, 109 felett jár a jennel szembeni árfolyam, ami kedvező a japán exportőrök számára.

Vállalati hírek:

Visszavágta jövő évi profitvárakozásait a Lufthansa (Xetra) a világgazdaság vártnál gyengébb kilátásai miatt. A német légitársaság szerint a 2015-re korábban várt 2 milliárd euró alatt alakulhat majd az operatív nyereségük. Idén 1 milliárd euró körül alakulhat az üzemi eredmény, melyet az idei, 170 millió eurós költséggel együtt járó sztrájkok is nyomás alá helyeztek. A harmadik negyedév a vártnál jobban sikerült a cégnél, az 1,22 eurós EPS és 8,46 milliárd eurós árbevétel egyaránt felülmúlta a prognózisokat.

Profitsoron megverte a várakozásokat az ENI (Milánó) a harmadik negyedéves gyorsjelentésével (üzemi profit: 3 milliárd euró, várt: 2,7 milliárd euró), árbevétel soron viszont csalódást okozott. Az olasz cég ezen túl bejelentette, hogy jelentős olajtalálatot ért el Kongóban.

A Bayer (Xetra) harmadik negyedéve a vártnál jobban sikerült, mivel 826 millió eurós nettó profitot ért el a gyógyszergyártó (várt: 737 millió euró). A vállalat ezután megemelte idei eredményvárakozásait is, és már 42 milliárd eurós árbevétellel kalkulálnak erre az évre a korábban várt 41 milliárd euró helyett. A cég az új gyógyszerei iránti növekvő kereslet, és a Merck (NYSE) átvett egészségügyi részlegének erős teljesítménye miatt lett optimistább.

Nem sikerült rosszul a Barclays (London) negyedéves gyorsjelentése, a tisztított adózás előtti nyeresége 1,59 milliárd fontos lett a banknak, miközben a Bloomberg elemzői konszenzusa csak 1,1 milliárdot várt, ez pedig az előző évi számnál is 15 százalékkal jobb adat.

Hozta a várakozásokat a BT Group (London) is, miután a telekomcég 1,45 milliárd fontos EBITDA eredményt tett közzé a harmadik negyedévre vonatkozóan (várt: 1,44 milliárd). A menedzsment a korábbi prognózison nem módosított, éves szinten 6,2-6,3 milliárd fontra várják azt.

225 dollár közelébe, több mint 4 százalékkal ugrott meg a Visa (NYSE) árfolyama a tegnapi zárás utáni kereskedésben. A kártyakibocsátó harmadik negyedéves EPS-e 2,18 dollár lett a várt 2,1 dollár helyett, és a 3,23 milliárd dolláros árbevétel is a várt 3,19 milliárd felett alakult. A cég ezzel együtt 5 milliárd dolláros saját részvény visszavásárlási programot is bejelentett.

41,5 dollárig csúszott vissza a Twitter (NYSE) árfolyama a tegnapi zárás utáni kereskedésben, miután ismét nyomás alá került a papír a mérnöki részlegen látható átszervezések bejelentése miatt. Az egy héttel ezelőtti 50 dolláros szinthez képest így már jelentős mínuszba csúszott vissza a papír.

3 százalékos növekedést vár az amerikai gazdaságtól a harmadik negyedévben az Bloomberg elemzői konszenzusa, az előző negyedévhez képest, éves alapon. Ezt az adatot ma magyar idő szerint 13 óra 30 perckor teszik majd közzé, amire feltehetően a befektetők is figyelnek majd.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!