A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNKoch Máté
12:25VívásMate Tamas Koch-Grabiel Lugo
HUNPupp Réka
12:25CselgáncsReka Pupp-Sosorbaram Lkhagvasuren
HUNAndrásfi Tibor
12:50VívásRuben Limardo-Tibor Andrasfi
HUNFucsovics Márton
13:30TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNSiklósi Gergely
13:40VívásJakub Jurka-Gergely Siklosi
HUNPásztor Flóra
14:05VívásYun-Jia Zhang-Flora Pasztor
HUNMarozsán Fábián
15:00TeniszFabian Marozsan-Ugo Humbert
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásGrainne Walsh-Ana Hamori
NyílNyíl
Vágólapra másolva!
Tudja tartani a lépést a magyar tőzsde az európai indexekkel, a BUX 0,3 százalékkal erősödik, miután a fontosabb magyar részvények emelkedést mutatnak.
Vágólapra másolva!
  • Nagy megugrásokról persze egyelőre nincs szól, a fontosabb papírok 0,4 százalékos pluszokat tudnak mutatni, de a Richter és a Magyar Telekom a tegnapi záróértékén jár. A CIG Pannónia közben 2,2 százalékkal emelkedik, míg a Plotinus részvénye 2,3 százalékos mínuszt mutat.
  • A forgalom nem számít ugyanakkor acélosnak, fél 10 után nem sokkal alig több mint 300 millió forintot tesz ki. Ennek jelentős részét a 200 milliós forintos OTP teszi ki.
  • Európában közben 0,1-0,9 százalékos pluszokat lehet látni az alapvetően kedvező gyorsjelentésekre, ám a nagyobb mozgásokkal a mai makroadatokat (európai PMI-adatok és amerikai ADP-adat) megvárják a befektetők.

Fontosabb hírek:

  • Legkésőbb 2016. január 1. után már nem maradhat devizahitel Magyarországon – mondta el Rogán Antal a Portfolio.hu-nak. A Fidesz frakcióvezetője szerint a párt azt is javasolja, hogy a fogyasztói kölcsönszerződéseknél a bankok csak háromévente változtathassanak a kamaton, kamatfeláron. Eközben Orbán Viktor arról beszélt, hogy a mai kormányülésen lesz majd szó a devizahitelek forintosításának ütemezéséről.
  • Az MNB tegnapi ülésén elfogadták azt a rendeletet, amely szabályozza a devizahitelesekkel történő elszámolást. Eszerint többek között az ügyfelek túlfizetéseit tőke-előtörlesztésként kell elszámolniuk a bankoknak. Ezen túl megállapodtak, hogy az MNB biztosítja a devizahitelek forintosításához szükséges devizamennyiséget, amihez 9 milliárd euró összegben kiterjesztik a szeptember 23-án meghirdetett devizaeladási programot – írja a Portfolio.hu.
  • Piaci árfolyamon kerülhet sor a devizahitelek forintosítására a bankok várakozásai szerint – mondta Kovács Levente, a Magyar Bankszövetség főtitkára a Portfolio.hu szerint. Az ügyfeleknek visszajáró összegeket nagyjából ezermilliárd forintra becsülik, amire még rá fognak rakódni a folyamat lebonyolításához szükséges munkaerő- és informatikai fejlesztések költségei.
  • Újabb euróövezeti recesszió kellene ahhoz, hogy a Magyar Nemzeti Bank ismét kamatcsökkentésbe kezdjen – vélik londoni elemzők a Napi.hu szerint. A BofA szakértői szerint az MNB monetáris tanácsa attól is tarthat, hogy a Fed kamatemelésének közeledtével rosszabbra fordul a külső befektetési hangulat, ezért nem csökkentenek már kamatot.
  • Az OTP több versenyben lévő riválisával együtt végső ajánlatot tett a lengyel FM Bankra – írja a Bloomberg egy lengyel újságra hivatkozva. Az FM Bankot eladni szándékozó Abris év végéig szeretné kiválasztani a vevőt.
  • Európai felvásárlási célpontokat keres a Telekom Austria – mondta el a telekomcég vezérigazgatója a HandelsBlattnak. Ennek keretében az is elképzelhető, hogy a fő fókusznak számító kelet-európai térségen kívül fognak felvásárlást végrehajtani.
  • Növekvő bevételeket vár az Alstom (Párizs) a most futó pénzügyi évében, miután rekordmértékű megrendelést gyűjtött be. Az árbevétel magas egyszámjegyű növekedést mutathat, míg a profit margin 5 százalékkal emelkedhet. Ezek természetesen nem tartalmazzák a GE-nek (NYSE) idén eladott energiaüzletág eredményeit.
  • Némileg várt felett teljesített a Marks & Spencer (London) első féléves gyorsjelentésével, az adózás előtti nyereség 268 millió fontos lett (várt: 253 millió font). A ruházati és élelmiszeripari termékeket árusító kiskereskedelmi lánc 6,4 pennys osztalékot fizethet, szemben a Bloomberg által várt 6,2 pennyvel.
  • A Lafarge (Párizs) gyorsjelentése a vártnak megfelelő lett, a cég 887 millió eurós EBITDA-eredményt ért el, és az árbevétel is 3,64 milliárd euróval hozta az elemzői várakozásokat. A cég megerősítette a korábbi terveit, továbbra is 2-5 százalék közötti növekedést vár a cement iránti keresletben 2014-ben.
  • A vártnál alacsonyabb negyedéves profitról számolt be az ING (Amszterdam), ugyanis a 928 millió eurós eredmény elmaradt a Bloomberg konszenzusban szereplő 1,08 milliárdtól. A bank bejelentette, hogy most pénteken visszafizeti a maradék 1,03 milliárd eurós állami mentőcsomag részletet, ezzel megszabadulva a vállát hat éve nyomó tehertől.
Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!