A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNKoch Máté
12:25VívásMate Tamas Koch-Grabiel Lugo
HUNPupp Réka
12:25CselgáncsReka Pupp-Sosorbaram Lkhagvasuren
HUNAndrásfi Tibor
12:50VívásRuben Limardo-Tibor Andrasfi
HUNFucsovics Márton
13:30TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNSiklósi Gergely
13:40VívásJakub Jurka-Gergely Siklosi
HUNPásztor Flóra
14:05VívásYun-Jia Zhang-Flora Pasztor
HUNMarozsán Fábián
15:00TeniszFabian Marozsan-Ugo Humbert
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásGrainne Walsh-Ana Hamori
NyílNyíl
Vágólapra másolva!
Egyelőre nincs nagy mozgás a hét utolsó kereskedési napján a piacokon, a BUX index minimális forgalom mellett csak stagnál.
Vágólapra másolva!
  • A fontosabb részvények is csak éppenhogy elmozdulásokat mutatnak, ráadásul a forgalom sem erős.
  • Talán csak az lehet fontos magyar szempontból, hogy a dollár árfolyama 250 felett jár már, ezzel pedig rég nem látott szintek ajtaján kopogtat az USDHUF devizapár árfolyama. Ebben persze főleg a dollár relatív erősödésének, semmint a forint látványos gyengülésének van szerepe.
  • Draghi szavai után kezdett el gyengülni az euró, és erősödni a dollár, ám ennek részvénypiacokra gyakorolt hatása ma már nem tűnik annyira jelentősnek, mivel a főbb indexek alapvetően stagnálást mutatnak ma.

További hírek:

  • Megerősítette a Molra vonatkozó alulsúlyozási ajánlását a Barclays. A bankház szakértője a 13 ezer forintos célárat is fenntartotta az olajpapír esetében, amivel 11 százalékos felértékelődési lehetőséget lát a részvényben.
  • A Magyar Telekomot továbbra is eladásra ajánlja a Deutsche Bank, melynek elemzője a telekompapír célárán sem módosított, maradt 303 forinton. Ezzel bő 12 százalékos leértékelődésre számít a DB a Magyar Telekom esetében.
  • Csökkentett a Richter célárán a Goldman Sachs. A bankház már csak 3970 forintos célárat határoz meg a gyógyszerpapírra, a korábbi 4050 forint helyett. A Goldman Sachs szerint így nagyjából 6 százalékos felértékelődés rejtőzhet a Richterben. Az ajánlás maradt semleges. A Barclays eközben megerősítette a Richterre vonatkozó egyenlő súlyozású ajánlását, 4000 forintos célár meghatározása mellett.
  • 1500 darab Plotinus törzsrészvényt értékesített szerdán a cég elnökének közvetlen tulajdonában álló Tündérszik
  • Legfeljebb 1 milliárd eurós tőkeemelést hajt végre a Telekom Austria. A telekomcég új részvények kibocsátása révén valósítja meg a tőkeemelést, amit az adósságának csökkentésére és a régiós terjeszkedés megvalósítására fog fordítani. Az új részvényeket 4,57 eurós áron ajánlja megvételre a vállalat.
  • A vártnál gyengébben alakult a német ipari termelés szeptemberben, csak 1,4 százalékkal sikerült növelni havi alapon, miközben az elemzők 2 százalékra számítottak. Ez is valamelyest arra enged következtetni, hogy a konjunkturális mutatók gyengülnek a kontinens országainál.
  • 1,61 milliárd eurós nettó nyereséget ért el az előző negyedévben az Allianz (Xetra), ami a várt 1,57 milliárd eurós értéknél kedvezőbb. A cég pénzügyi vezetője továbbá elmondta, hogy a PIMCO-nál látott tőkekiáramlás miatt egyelőre nem idegeskednek, ami annak függvényében meglepő, hogy az előző negyedévben 49,2 milliárd eurónyi tőke áramlott ki az alapokból.
  • Az ArcelorMittal (Amszterdam) negyedéves teljesítményének örülhetnek a befektetők, mivel mind EBITDA, mind pedig árbevétel soron a várt felett sikerült teljesítenie a cégnek. A menedzsment szerint a működési környezet továbbra is kedvező a cég számára, miután a vasérc árának csökkenését az acélipari divíziónál látott jó teljesítmény ellensúlyozni tudja. Az éves célokat ennek függvényében megerősítette a menedzsment.
  • Csúnyán elvétette a várakozásokat a luxusipari óriás, a Richemont (Zürich) féléves számaival, a várt 1,12 milliárd euró helyett csak 908 millió lett az első pénzügyi félév nettó nyeresége. Az árbevétel ezzel együtt hozta az 5,4 milliárd eurós várakozásokat, ám az operatív margin éves alapon 160 bázisponttal csökkent. Főleg a kínai értékesítés volt gyenge a vállalatnál.
Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!