A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Magyar kapszulás sörfőzőgép az internet sztárja

brewie
Vágólapra másolva!
Még csak kedden indult a közösségi finanszírozási kampánya, de cikkünk írásáig már több mint 23 ezer dollárt begyűjtött a magyar fejlesztésű, otthoni sörfőzőgép, a Brewie.
Vágólapra másolva!

Gombnyomásra működő, teljesen automatizált sörfőzést, kétszáz különböző receptet és versenyképes árakat kínál az otthon használható sörfőző-automata, a Brewie.

A magyar projekt már számos díjat nyert különböző startup- és dizájnversenyeken, a csapat pedig most az Indiegogo közösségi finanszírozási oldalon kezdett kampányt. A kampány célja 100 ezer dollárnyi tőke, amit a gyártás előkészítésére és beindítására fordítanak majd.

A Brewie a kávégépekből ismert kapszulákhoz hasonló, előre becsomagolt alapanyagzsákokkal és egy egyszerű, érintőképernyős felülettel hozza a kávéfőzés bonyolultsági szintjére a sörfőzés egyébként komplex és speciális eszközöket igénylő folyamatát.

Az automata, otthoni sörfőzőgép, és a magyar fejlesztők csapata Forrás: Brewie

Igaz, a művelet hosszán nem tud változtatni: egy adagnyi sörnek 5-6 órán át kell főnie, majd napokig fermentálódnia. A készülékhez fejlesztett mobilapp persze időben értesít arról, ha a sör végre fogyasztható lesz.

Az így kapott sör minősége vetekszik a kézműves sörökével, de ugyanazt a minőséget jóval alacsonyabb áron kínálja (persze csak akkor, ha nem számítjuk bele magának a gépnek a megvételét).

A Brewie csapata szerint egy pohár minőségi sör Csehországban kb. 110 forintba, Németországban mintegy 170 forintba, míg Norvégiában 720 forintba kerül. A Brewie-val főzőtt sör ehhez képest poharanként 57 forintra jön ki.

A Brewie-csapat

A Brewie alapötlete és technikai megvalósítása Pál Marcell, Tél András és Schlotter Gergő nevéhez fűződik, akik sorrendben a CEO, a CPO és a CTO posztot töltik be a startupban.

Az első elkészült prototípus nagyon csúnyára sikerült, ezért a csapatba bevettek két dizájnert, Szegedi Attilát és Sarkadi Zsoltot is, akik teljesen újragondolták a termék megjelését valamint felhasználóbarát kezelői felületet terveztek a Brewie-hoz.

A készülék egyébként csaknem 200 előre meghatározott receptet tárol, de a profik maguk is kísérletezhetnek: az alapanyagoktól kezdve az egyes műveletk hosszán és hőmérsékletén keresztül a folyamat minden eleme teljesen testreszabható.

Minthogy a Brewie gyártása még nem indult be - az oldalon közzétett üzleti terv szerint a szükséges engedélyeket jövő májusig szerzik be, a tömeggyártás pedig jövő nyáron indul - jelenleg csak úgy lehet Brewie-t venni, ha valaki támogatja a kampányt. A két legalacsonyabb, Brewie-t is tartalmazó támogatói csomag mostanra már kifogyott (1000 és 1200 dollárba kerültek), így most legkevesebb 1300 dollárt (körülbelül 325 ezer forintot) kell kicsengetnie annak, aki az első vevők között szeretne lenni.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!