Vágólapra másolva!
Ismét a fontos 47,8-50 dolláros támaszzónához ért a SolarCity árfolyama, ami már októberben is kiváló beszállási lehetőséget jelentett ügyfeleink számára. Bár a támaszok igen erősnek számítanak, közel sem biztos, hogy az októberi elemzésünkhöz hasonlóan ismét 10-20 százalékos emelkedés jön, sőt, akár lefelé is megvalósulhat hasonló mozgás.
Vágólapra másolva!

Nem teljesít túl jól a SolarCity árfolyam az elmúlt hetekben, több mint 15 százalékot esett a papír a december végi szintekhez képest, miközben a vezető amerikai indexek nem mutattak határozott esést.

Ezzel viszont ismét a 47-50 dolláros támasz zónához tért vissza az árfolyam, ahonnan az utóbbi hónapokban többször is sikerrel pattant meg a részvény. Bár ennek esélye ezúttal sem zárható ki, a csökkenő trendvonal miatt inkább egy csökkenő háromszög alakzatot lehet felfedezni, amiből általában végül lefelé szoktak kilépni az árfolyamok.

Az október közepi szintekkel ellentétben ráadásul az indikátorok sem festenek egyértelműen jól, az RSI nem mutatott túladottságot az utóbbi napokban, miközben az MACD inkább lefelé tart. Az 50 napos mozgóátlag ráadásul nincs messze az árfolyamtól, amibe egy esetleges emelkedés során gyorsan bele is akadhat.

A SolarCity napi grafikonja (Nasdaq) Forrás: AmiBroker, Investor.hu

A heti grafikon alapján így akár a 30-33 dolláros szintig is visszacsúszhat az árfolyam, amennyiben nem sikerül ennek a szintnek megfognia az árfolyamot.

Az indikátorok szintén nem festenek túlságosan jól, az MACD hosszú ideje lefelé tart, miközben az RSI még messze van a túladottságtól. Igaz, amikor októberben, vagy éppen júniusban sikerült visszább pattanni a támaszokról, akkor sem festettek túlságosan jól, így ebből nagyobb következtetést nem biztos, hogy érdemes levonni.

Összességében viszont nem áll túl jól a SolarCity szénája, amiben annak is szerepe lehet, hogy a gyenge olaj miatt az alternatív energiaforrások iránti kereslet is alacsonyabb lehet a jövőben. Ha megreccsennek a támaszok, akkor nem kizárt, hogy hamarosan valóban hármassal kezdődő árfolyamokat lehet majd látni.

A SolarCity heti grafikonja (Nasdaq) Forrás: AmiBroker, Investor.hu

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről