Vágólapra másolva!
Fordulós gyertya jelent meg az elmúlt napokban a Micron Technology napi grafikonján, ami véget vethet az elmúlt hónapok csökkenő trendjének. Mindez ráadásul a trendvonalon történt, amelyet két emelkedő gyertya követett. Az indikátorok mozgása is emelkedésre utalhat, így összességében igencsak kedvező a technikai kép.
Vágólapra másolva!

A hétfői kereskedés során egy trendfordító gyertya jelent meg a Micron Technology napi grafikonján. A következő két napban el is rugaszkodott a trendvonalról az félvezetőket gyártó amerikai vállalat árfolyama, amely így folytathatja a hosszú távú emelkedő trendet.

Az indikátorok igen kedvező képet festenek. Az RSI indikátor néhány napja vételi jelzést adott, míg az MACD mozgásából arra következtethetünk, hogy hamarosan ez is hasonló szignált adhat.

A következő feladat a 200 napos mozgóátlag leküzdése lehet. Utoljára októberben esett a mozgóátlag alá az árfolyam, ám a jelzés falsnak bizonyult. Ezután a jelenleg 33,7 dollárnál húzódó 50 napos mozgóátlag nehezítheti a dolgát.

A mozgóátlagok legyűrése után a 35 dolláros ellenállás felé vehetné az irányt. Itt többször is elakadt tavaly július óta a részvény emelkedése, így áttörése igen komoly feladatnak bizonyulhat.

A Micron napigrafikonja Forrás: Amibroker, Investor.hu

Igen gyors ütemben növekszik az utóbbi években Micron Technology árfolyama. A részvény 2013 eleje óta emelkedő trendben mozog, ezalatt az árfolyam 6 dollárról 30 dollárig emelkedett.

Az elmúlt napokban az emelkedő trendvonalról megpattant a részvény. A trendvonalról való megpattanás természetesen igen megnyugtató jel, hiszen az elmúlt két évben egyszer sem csúszott be alá az árfolyam. Érdemes lehet tehát a trendvonal alá helyezni a veszteségvágó megbízást, hiszen amennyiben a későbbiekben ez mégis előfordulna, az igencsak elrontaná a kedvező technikai képet.

A Micron heti grafikonja Forrás: Amibroker, Investor.hu

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről