A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton
HUNMuhari Eszter
20:40VívásEszter Muhari-Nelli Differt
HUNMagyarország
21:44ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNPóta Georgina
22:15AsztaliteniszGeorgina Pota-Xiaona Shan
NyílNyíl
Vágólapra másolva!
Gyengülni kezdett tegnap az euró árfolyama a dollárral szemben a mai EKB-kamatdöntő ülés előtt. Ma délután Mario Draghi beszédére figyelnek majd a piacok, hiszen akár konkrétabb jelzések is érkezhetnek a kötvényvásárlási programról.
Vágólapra másolva!
  • Jelentősen gyengül az euró a dollárral szemben az utóbbi órákban-napokban, a jegyzések már 1,1 felé közelítenek, ami 12 éves mélypontot jelent. Ezzel ráadásul technikailag is fontos szinteket tört le az EURUSD. Ma az EKB ülésén fontos bejelentések jöhetnek a QE programmal kapcsolatban, némileg ennek is betudható az euró gyengülése. Az európai piacokon ennek megfelelően vegyes nyitás jöhet ma reggel.
  • A vártnak megfelelő negyedéves gyorsjelentést tett közzé ma reggel az Adidas (Xetra: ADS), az árbevétel 3,61 milliárd eurós lett, míg a 2014-es tisztított operatív nyereség 961 millió eurós. Az osztalék 1,5 eurós lesz majd, ami jobb a várt 1,35 eurónál, és a tegnapi 69 eurós záróárfolyammal számolva 2,2 százalékos osztalékhozamot jelent. 2015-re nézve 6,5-7 százalékos operatív nyereséghányaddal, és 7-10 százalékos nettó nyereséghányaddal számol az Adidas. A cég továbbá a vártnak megfelelően több éves programot is bejelentett, ami a részvényesi visszajuttatást célozza.
  • Csak minimálisan tudott profitálni a magyar tőzsde a tegnap délutáni jó európai hangulatból, 0,1 százalékos pluszra futotta a BUX-nak. Ebben főleg az OTP-nek volt szerepe, a pénteken gyorsjelentő bank 1,2 százalékos emelkedésével kerek 4 200 forinton tudott zárni. A Magyar Telekom némileg korrigált, és 392 forinton fejezte be a kereskedést a hétfői és keddi jó szereplés után.
  • Nem zárja ki Andreas Treichl Erste-vezér a Raiffeisen magyar egységének megvásárlását, miután nyitottak arra, hogy akár akvizíciókkal is növekedést érjenek el, derült a Portfolio.hu-nak adott interjújából. Emellett azért óvatosan fogalmaz a Raiffeisent illetően a bankvezér, és inkább a Citibank lakossági ügyfeleinek megszerzése jelentheti most a fókuszt, amiért több bankhoz hasonlóan versenyben vannak.
  • Részvényenként 1 200 forintos osztalék kifizetését javasolja az ELMŰ Igazgatósága a Közgyűlésnek, míg az ÉMÁSZ részvényenként 900 forintos osztalékot javasol. Az ELMŰ esetében ez 6,9, az ÉMÁSZ esetében pedig 5 százalékos osztalékhozamot jelent a tegnapi záróárakkal számolva.
  • Tegnap is enyhe, 0,3-0,6 százalékos mínuszban zártak az amerikai piacok, miután a befektetők látszólag nincsenek elragadtatva a munkaerő-piaci adatoktól. Ma és holnap ugyanakkor még jönnek adatok a munkaerő-piacról, amit a befektetők szorosan figyelhetnek. A szektorok közül főleg a telekomcégeknél lehetett gyengébb teljesítményt látni, míg egyedül az egészségügyi papírok zártak átlagosan pluszban, 0,4 százalékos emelkedéssel.
  • 7 százalékos növekedést vár Kína a gazdaságtól 2015-ben, miközben a kereskedelem 6 százalékkal bővülhet idén. A gazdaság éves növekedése ezzel 11 éves mélyponton lehet, miközben tavaly még 7,5 százalék volt a bővülés. Elemzők szerint ezzel egyértelműen látható, hogy a növekedés minősége egyre fontosabb annak ütemével szemben. A kínai piacokon ma 1,1-1,5 százalékos mínuszokat lehet látni, amivel alulteljesítik az ázsiai börzéket.
  • A vártnál lényegesen nagyobb mértékben nőttek az amerikai olajkészletek az EIA szerint, az előző héten 10,3 millió hordós emelkedés volt, miközben az elemzők csak 3,7 millióra számítottak. A WTI ezzel együtt már 51,8 dollárnál jár, miután a szaúdi olajminiszter szerint egyre erősebb a globális kereslet, és stabilizálódni látszanak az olajárak. A szaúdiak egyébként az Ázsiába és USA-ba exportált olaj eladási árát épp a minap emelték meg.
  • 21 milliárd dollárért vásárolja fel az Abbive (Nasdaq: ABBV) a Pharmacyclics (Nasdaq: PCYC) nevű gyógyszercéget, ami részvényenként 261,25 dollárt jelent. A tranzakciót a két cég vezetősége már jóváhagyta, amire az év közepén kerülhet sor.
  • Csúszásban van az Apple (Nasdaq: AAPL) a nagyobb kijelzős iPad-ek gyártásával, írja a Bloomberg ügyhöz közeli forrásokra hivatkozva. A tervek szerint már ebben a negyedéven el kellett volna kezdeni a gyártást, erre azonban a kijelzővel kapcsolatos beszállítói problémák miatt csak szeptembertől kerülhet sor.
  • 100 millió dolláros IPO-t hajtana végre az ETSY, derült ki a benyújtott dokumentumokból. A cég online piacteret biztosít a különböző házilag készített tárgyaknak, és 54 millió felhasználóval rendelkezik, miközben az éves forgalma 1,93 milliárd dolláros volt. A társaság 195,6 millió dolláros árbevételt ért el 2014-ben, ami mellé 15,2 millió dolláros veszteség párosult.
Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!