A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Hasított a Mol

Hernádi Zsolt a MOL-csoport elnök-vezérigazgatója Hernádi Zsolt a MOL-csoport elnök-vezérigazgatója Petőfi-díj
Petőfi-díj, a közép-európai népek szabadságáért kitüntetés átadása
Vágólapra másolva!
Felülmúlta az elemzői várakozásokat a Mol-csoport 2015 első negyedéves eredménye, az előző negyedévhez képest 5 százalékkal magasabb, 154,1 milliárd forint tisztított, kamat-, adófizetés és amortizáció előtti eredményt ért el - közölte a társaság pénteken a Budapesti Értéktőzsde honlapján.
Vágólapra másolva!

Elemzők 145,3 milliárd forint negyedéves tisztított, kamat-, adófizetés és amortizáció előtti eredményre (EBITDÁ-ra) számítottak a portfolio.hu által készített konszenzus szerint.

Majdnem másfélszerese

A konszolidált, nemzetközi számviteli elvek (IFRS) alapján készült pénzügyi gyorsjelentés szerint az idei első negyedéves tisztított EBITDA 47 százalékkal több az előző év azonos időszakában elért 104,6 milliárd forintnál. Az értékesítés nettó árbevétele 921,9 milliárd forint volt az első három hónapban, ami 18 százalékkal alacsonyabb a 2014 első negyedévi 1120,9 milliárd forinthoz képest.

Hernádi Zsolt jó éves eredményre számít Fotó: Bielik István - Origo

Elérhetik a 2015-ös célt

A jelentés idézi Hernádi Zsoltot, az olajipari vállalat elnök-vezérigazgatóját, aki szerint a tartósan 60 dollár alatti kőolajár ellenére sikerült erős pénzügyi teljesítménnyel kezdeni az évet, így még biztosabb, hogy a vállalat eléri a 2015-re kitűzött 2 milliárd dolláros tisztított EBITDÁ-t.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!