A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMészáros Krisztofer
11:00TornaBodzás gyakorlat
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton
HUNPóta Georgina
22:30AsztaliteniszGeorgina Pota-Xiaona Shan
NyílNyíl

Kalapozós kampány indult Görögországért

görög zászló
Vágólapra másolva!
„Rettentően unalmas, ahogy a miniszterek Európa-szerte csak izmoznak azon, megmentsék-e a görögöket. Ehelyett egyszerűen vegyük kézbe a problémát. Az Unióban 503 millió ember él. Ha mindannyian bedobunk néhány eurót, Görögország újra egyenesbe kerül. Egyszerűbb nem is lehetne.”
Vágólapra másolva!

Ezzel a szöveggel kezdődik a világ második legismertebb közösségi pénzgyűjtő oldalán a görögmentő projekt. Az Indiegogóra feltöltött kampány Londonból indult, és minden részletében követi a közösségi finanszírozás protokollját: nem egyirányú jótékonykodásról van szó, a támogatókat nem engedik el üres kézzel. Becslések szerint augusztusban kapják kézhez a termékeket, ki mire tesz vállalást:

  • 3 euróért képeslapot Ciprasz elnöktől,
  • 6 euróért görögsalátát,
  • 10 euróért egy üveg úzót,
  • 25 euróért egy üveg görög bort, ám mivel a közösségi oldalon tilos az alkoholnyeremény, mindkettő helyett kupont küldenek,
  • 160 euróért kosárban olajbogyót, fetát, úzót, bort és más finomságot,
  • 5000 euróért egyhetes all inclusive nyaralást Athénban két fő részére,
  • 1 millió euróért pedig megkapjuk az „extrém gazdag, jószívű polgár” titulust, szállítással együtt.
Forrás: Origo

Érdemes volna utánajárni, látott-e már ennél abszurdabb ötletet az Indiegogo. Miközben az ember nem tudja, vigyorogjon vagy könnyezzen kínjában, szép csendben minden együtt van ahhoz, hogy akár még komolyan is vegyük. A hajmeresztő ötletet egyensúlyozza a kipróbált platform – az Indiegogón a bizalom szent és sérthetetlen, visszaélés vagy becsapás elképzelhetetlen. Közel hoz és értelmezhetővé tesz egy felfoghatatlan milliárdos összeget – a kampányban már akár egy belvárosi ebédmenü ára is felajánlható, miközben a csúcsösszegért már nem is jár több az erkölcsi diadal mámoránál. Nincs ma ennél érdekesebb vagy aktuálisabb gazdasági kérdés Európában, de ha valaki valóban utal az oldalra, elmondhatja magáról, hogy részt vett egy ország megmentésében. Tiszta kognitív disszonancia, és mégis van értelme.

A kampány egyébként papírforma szerint zajlik: minden frissítésre magasabb összeget és több támogatót látunk az oldalon. Pillanatnyilag a 20 ezer euró felé halad sebesen, köszönhetően a mintegy 1400 uniós lakosnak. Csak amíg ez a cikk készült, mentésenként kellett felülírni a számokat.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!