A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Elmondta a kormány, mit tesznek a rezsicsökkentésért

földgáz gáz gáztűzhely láng gázláng
Vágólapra másolva!
A kormány szándéka a rezsicsökkentés megvédése. Jelenleg egy kötelezettségszegési eljárás miatt tárgyalnak az unióval, amiről egyelőre nem tudnak részleteket megosztani. 
Vágólapra másolva!

A magyar kormány intenzív tárgyalásokat folytat az ügyben az EU-val, és kellő időben részletes tájékoztatást ad majd, de bármi történik is, a kabinet szándéka a rezsicsökkentés eredményeinek megvédése - közölte Kovács Zoltán kormányszóvivő. Kovács Zoltán szerint

a rezsicsökkentés a kormány egyik legfontosabb intézkedése."

A tárgyalásokról annyit mondott, hogy "egy rendkívül bonyolult, leginkább szabályozási kérdésekről folyó vitával állunk szemben, amelynek legkevésbé fontos eleme az árképzés".

Újra drágulhat a gáz és az áram

Kovács Zoltán mindezzel arra reagált, hogy a Hvg.hu megírta: Trócsányi László igazságügyi miniszter május 8-án levelet írt az uniós energetikai biztosnak, Miguel Arias Canete-nek, amiből azt lehet kiolvasni, hogy a magyar kormány kész a rezsicsökkentés leállítására, sőt a kilátásba helyezett lépések szerint jöhet a gáz és az áram drágulása (a levélről itt olvashat bővebben).

Németh Szilárd, a Fidesz rezsicsökkentésért felelős képviselője rossz dolognak tartja, hogy "ez a levél kikerült", "a taktikai elemeket" nem szeretnék megosztani.

Rossz dolog, hogy kikerült a levél Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

Kötelezettségszegési eljárás

A kormányszóvivő a tájékoztatóján emlékeztetett arra, hogy

februárban az Európai Unió kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen az úgynevezett harmadik energiacsomag vállalásaival kapcsolatban.

Ezeket egyébként szerinte szinte egyetlen európai országnak sem sikerült maradéktalanul átültetnie.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!