A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Kinőtte a startup kategóriát, irány a világ

EDMdesign, Start Tel Aviv
Vágólapra másolva!
Egy magyar vállalkozás, az EDMdesigner is bemutatkozhat a világ egyik legrangosabb technológiai fórumán, a DLD Tel Aviv Innovation Festivalon.
Vágólapra másolva!

Tanulmányút a jutalom

A hazánkat képviselő csapatot pályázat útján választotta ki szakmai zsűri. A szervezők - Izrael Állam Nagykövetsége, a Design Terminál és Tel-Aviv város Önkormányzata - olyan technológiai cégek jelentkezését várták, melyek a web, a mobil és a biztonságtechnika területén működő korai fázisú vállalkozások. A döntőben elhangzott öt prezentáció alapján az EDMdesigner csapata mehet az ötnapos tanulmányútra Tel-Avivba, ahol megismerhetik a helyi vállalkozói ökoszisztémát, és részt vehetnek a DLD nevű, kifejezetten innovációra fókuszáló fesztiválon is.

Az EDMdesigner csapata mehet az ötnapos tanulmányútra Forrás: Design Terminál

Kinőtték a startup kategóriát

Az EDMdesigner 2013-ban indult azzal az ötlettel, hogy olyan szoftvert fejlesztenek, amely kiváltja a kézi e-mailkódolást. Pokornyik Roland korábban dolgozott e-mailmarketingesként, és tapasztalta, hogy nagyon macerás a sablonokat előállítani, erre kerestek megoldást. „Egy meetupon találtunk befektetőt, az iCatapulttól 2013 szeptemberében 200 ezer dollár (kb. 44 millió forint) befektetést kaptunk, ennek egy részéből három hétre az Egyesült Államokba utaztunk.

New Yorkban találkozókkal, meetup-okkal és kapcsolatépítéssel töltöttük az idő nagy részét, és eljutottunk Bostonba az E-mail Design konferenciára. Eközben pedig felmértük a piaci igényeket”

– mondta Pokornyik Roland az Üzletrésznek. – „Ekkor felmerült, hogy érdemesebb lenne egy olyan szoftvermodult létrehozni, amely beépíthető más rendszerekbe. A szoftverszolgáltatások irányába tavaly váltottunk, most ott tartunk, hogy fizető ügyfelekkel rendelkezünk Ausztráliától az USA-ig, és elérkezett az idő a második körös tőkebevonásra” – tette hozzá. Abban különböznek a versenytársaiktól, hogy termékeiket nem a felhasználókhoz juttatják el, hanem szoftvercégekkel alakítottak ki partnerséget.

Nemzetközi piacon terjeszkednek

A vállalat csupán néhány magyar ügyféllel rendelkezik, a marketing és ügyfélszerzési oldalt inkább Londonban építenék ki, ott látják a legnagyobb ügyfélszerzési lehetőséget. Emellett nemzetközi szakmai hírnevet szeretnének, terjeszkedni, bővíteni. „Azt gondoljuk, hogy a Start Tel Aviv program kiváló lehetőség számunkra esetleges izraeli befektetők megismerése, akik

tőkével és szakmai támogatással szolgálhatnak számunkra, hogy gyorsan és hatékonyan tudjunk terjeszkedni a nemzetközi piacon”

– mondta Pokornyik Roland, az EDMdesigner.com alapítója. Hozzátette, a megcélzott összeg 450 ezer euró, ennyire lenne szükségük ahhoz, hogy megvalósítsák a tervezett bővítéseket és fejlesztéseket.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!