A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

A Fidesz volt kabinettitkára milliárdos állami tendert nyert

prémium, jutalmat kapnak az állami cégvezetők, Szerencsejáték Zrt.
Vágólapra másolva!
Két céggel, az egyik az MTVA kommunikációját is intézheti.
Vágólapra másolva!

A Szerencsejáték Zrt. június 8-án írt ki meghívásos tendert kreatívtervezési és médiavásárlási feladatokra, írja a Kreatív.hu. A tendert a Young & Partners és a Trinity International Communications ügynökségek konzorciuma nyerte meg, mindkettő Kuna Tibor tulajdonában áll.

Kuna Tibor 2003 és 2008 között a Fidesz-frakció kabinettitkára volt.

Nem tudni, ki volt a konkurencia

A tender 2,8 milliárd forintról szól, de a Szerencsejáték Zrt. nem vállal rá garanciát, hogy a teljes összeget el fogják költeni. Ahogy arra sem, hogy nem bíznak meg más céget is. Ráadásul ha nem módosítják a tendert szeptember 30-ig, akkor azt semmisnek kell tekinteni.

A tender meghívásos volt, azt nem tudni, mely más cégeket hívtak meg rá.

Nem most nyert először

A Trinity Communications az a cég, aminek az MTVA kiszervezi a kommunikációs feladatokat, 2015-ben 21,5 millió forintért.

A Young and Partners korábban több közbeszerzést is nyert. 2013-ban a Vidékfejlesztési Minisztérium közbeszerzését stratégiai kommunikációra, 700 millió forintért, azelőtt például a Miniszterelnökség 314 milliót fizetett nekik PR-tanácsokért.

A Szerencsejáték Zrt. pedig nem csak PR-ra költ mostanában: ahogy az Origo megírta, 5 milliárd forintból fejlesztik a teljes informatikai és értékesítési rendszert.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!