A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNSiklósi Gergely
13:40VívásJakub Jurka-Gergely Siklosi
HUNPásztor Flóra
14:05VívásYun-Jia Zhang-Flora Pasztor
HUNFucsovics Márton
14:45TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNAndrásfi Tibor
15:05VívásGrabiel Lugo-Tibor Andrasfi
HUNMarozsán Fábián
15:45TeniszFabian Marozsan-Ugo Humbert
HUNPupp Réka
16:50CselgáncsGefen Primo-Reka Pupp
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásGrainne Walsh-Ana Hamori
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
NyílNyíl

Milliárdokat tart vissza az EU a szabálytalanságok miatt

vidéki uniós támogatások, fejlesztés, beruházás, eu-s beruházás Hódmezővásárhelyen
Vágólapra másolva!
Az Európai Unió különböző szabálytalanságok miatt 121 millió euró, mintegy 37,5 milliárd forint Magyarországnak járó fejlesztési támogatás kifizetését függesztette fel. Az Emberierőforrás Minisztérium közlése szerint ebben az Öveges program nem érintett, mert az nem a kifogásolt operatív projektek között volt. Csepreghy Nándor a Miniszterelnökség államtitkára tegnap azt mondta, mindössze 100-200 millió forinttól eshet el az állam. 
Vágólapra másolva!

A 2007-2013-as pénzügyi ciklusban Magyarországnak járó fejlesztési támogatások közül három programot érintő támogatás folyósításának felfüggesztéséről döntött az Európai Bizottság március 23-án.

Az MTI-t egy neve elhallgatását kérő forrás úgy tájékoztatta, hogy a bizottság 2015 szeptemberében megszakította három uniós finanszírozású program támogatását, majd 2016. március 23-án fel is függesztette a pénzek kifizetését. A múlt szerdai döntés 121 millió euró, azaz 37,5 milliárd forint kifizetését érinti.

Az Öveges-program nem érintett

Az RTL Híradó korábbi információi szerint az Öveges-programban talált szabálytalanságok miatt tartja vissza az Európai Unió a csaknem 40 milliárd támogatást. Ezt az Emberierőforrás minisztérium cáfolja, azzal, hogy a felfüggesztés és az úgynevezett Öveges program között semmilyen összefüggés nem lehetséges, mert az Öveges program nem a Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program (TIOP) terhére valósult meg.

Három programot érint a felfüggesztés Fotó: Origo

Idejében szóltak

Az MTI forrása azt is mondta, hogy a bizottság akkor kezdi meg az összeg további folyósítását, ha a Magyarország kijavítja a szabálytalanságokat és adott esetben büntetést (korrekciót) is elfogad.

Az Európai Bizottság 2015 szeptemberében értesítette Magyarországot arról, hogy megszakítja a programmal kapcsolatos kifizetéseket, mivel az ellenőrzés során szabálytalanságokat találtak a program irányítása körül és ellenőrzési rendszerében. Erről és

a szükségeses szabályozások bevezetéséről a bizottság levelet küldött Magyarországnak.

Ezeket a szabálytalanságokat Magyarország azonban nem orvosolta a rendelkezésére álló hat hónap alatt, aminek az lett a következménye, hogy a bizottság szerdán felfüggesztette a kifizetéseket - közölte a forrás.

Tájékoztatása szerint az első, figyelmeztető lépést követően könnyebb lett volna újraindítani a folyamatban lévő programok támogatását, mint most, a második lépést - vagyis a kifizetések felfüggesztését - követően. Ekkor szigorúbb ellenőrzésnek vetik alá az érintett programot, aminek akár olyan következménye is lehet, hogy az országnak a támogatás egy részét vagy akár egészét is vissza kell fizetnie az uniónak.

Most

a magyar hatóságok feladata, hogy a bevezessék a kért szabályozásokat.

Amennyiben azok teljesülnek, a bizottság kész akár azonnal folyósítani a támogatási összeget - hangsúlyozta az ügy részleteit ismerő szakértő.

Csepreghy: Csak százmilliókról van szó

A Miniszterelnökség államtitkára szerint mindössze 100-200 millió forinttól eshet el az állam, ha beigazolódik a gyanú, és valóban szabálytalanságok történtek a most befagyasztott uniós támogatások kifizetésénél.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!