Két fociezüst 400 milliót ér az NB II-ben

foci, Kozármisleny, Kirchner Krisztián
Budapest, 2015. október 28. A gólszerző kozármislenyi Kirchner Krisztiánt (középen) ünneplik csapattársai a labdarúgó Magyar Kupa nyolcaddöntőjében vívott Budapest Honvéd - Kozármisleny találkozón a kispesti Bozsik Stadionban 2015. október 28-án. MTI Fotó: Illyés Tibor
Vágólapra másolva!
Kozármisleny 400 millió forintot kapott a kormánytól stadionépítésre – Szabó Tímea, a Párbeszéd Magyarországért társelnöke Fónagy János államtitkárnál érdeklődött, hogy a hatezer fős település ugyan miért is kapott pénzt az Emberi Erőforrások Minisztériumától.
Vágólapra másolva!

A Kozármisleny idei, hazai mérkőzéseire átlagosan 263-an voltak kíváncsiak Szabó Tímea Facebook-bejegyzése szerint. Az országgyűlési képviselő össze is foglalta Fónagy János válaszát, amely szerint:

  1. Kozármisleny egy sportszerető város (Szabó Tímea szerint „ez a legmenőbb érv”)
  2. Van horgásztó és fitneszcentrum
  3. A városban élők sportszeretete feltette a várost a hazai futball térképére. A kormány az eredményekre tekintettel nyújtott támogatást a városnak.
Kozármisleny is új stadiont kap Forrás: MTI/Illyés Tibor

A PM társelnöke az államtitkár válaszából össze is szedte a Kozármisleny eredményeit:

  • A klub jelenleg 15 pontos előnnyel vezeti az NB III-as tabellát
  • Az NB III-as szereplésük első évében a dobogó második fokára állhattak fel!

(Az már csak részletkérdés, hogy az MLSZ honlapja szerint csak 14 pontos előnnyel áll az élen a Kozármisleny az NB III Közép csoportjában.)

Két ezüst az NB II-ben

A képviselő tovább nem is sorolta a csapat érdemeit, pedig Fónagy János azt is leírta válaszában, hogy a Kozármisleny „hét éven keresztül az NB II mezőnyében játszottak” és „ez idő alatt két szezonban ezüstérmet szereztek”.

Végül posztjában Szabó Tímea feltesz néhány kérdést Balog Zoltán miniszternek is: a képviselő arra kívánicsi, hogy

miért nem az oktatásra, vagy az egészségügyre fordítják ezt a 400 millió forintot.

Fónagy János egyébként válaszát azzal zárta, hogy a kozármislenyi sportpályán március 2-án, szerda délután „Magyar Kupa negyeddöntőn 2000 fő volt kíváncsi a mérkőzésre” – egyébként az NSO és a Soccerway is ugyanekkora nézőszámról számolt be.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről