A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton

Már megint baj van a KEG-gel

tőzsde részvény árfolyam elemzés chart trend befektetés
Vágólapra másolva!
Az MNB péntektől átmenetileg felfüggesztette a KEG tőzsdei részvényeinek kereskedését, mivel a kibocsátó megsértette a rendkívüli tájékoztatási kötelezettségre vonatkozó jogszabályi előírásokat. A moratórium a jegybank által előírt tartalmú rendkívüli tájékoztatás KEG általi közzétételéig marad érvényben.
Vágólapra másolva!

A Magyar Nemzeti Bank azt észlelte, hogy a KEG Közép-európai Gázterminál Nyilvánosan Működő Részvénytársaság 2016. március 10. napján – késedelmesen – a könyvvizsgálójának személyében bekövetkezett változásra vonatkozó rendkívüli tájékoztatást tett közzé.

A KEG-nek a könyvvizsgáló személyében bekövetkezett változás rövid indokolását is haladéktalanul, de legkésőbb egy munkanapon belül közzé kellett volna tennie.

Felfüggesztették a BÉT-en a KEG részvényeit Forrás: 123rf.com

Az MNB a határozatában figyelmeztette a KEG-et, hogy a jövőben haladéktalanul, de legkésőbb egy munkanapon belül tájékoztassa a nyilvánosságot minden, a nyilvánosan forgalomba hozott értékpapírjai értékét vagy hozamát, illetve a társaság megítélését közvetlenül vagy közvetve érintő információról.

A jogsértő állapot megszüntetéséig

a jegybank felfüggesztette a KEG részvények forgalmazását a Budapesti Értéktőzsdén.

A jogsértő állapot megszüntetését követően az MNB haladéktalanul intézkedik az érintett értékpapírok tőzsdei kereskedésének visszaállításáról.

A jegybank már február végén 10 millió forint felügyeleti bírságot szabott ki a KEG-re. Az MNB az elmúlt időszakban a KEG felett gyakorolt folyamatos felügyelet keretében több alkalommal kért be adatokat a cégtől.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!